A 2008. évi adótörvények maradnak 2009-ben is

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A kormány, miután visszavonta az adótörvények módosítását, az idén nem nyújt be újabbat. Így a jelenleg érvényes adótörvények maradnak hatályban. Legalábbis most ez az álláspont.

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja.

Adó - Tb. - Számvitel. Alapítva: 1989. Megjelenik minden hónap elsõ napján.  Elõfizetési díj 2009. évre még 13.205,-Ft. Elõfizetés: info@onadozo.hu  - Tel: 06 1 267 5010.

20% SZAKKÖNYV VÁSÁRLÁSI KEDVEZMÉNY ELÕFIZETÕKNEK!

***

A 2008. évi adótörvények maradnak 2009-ben is

A kormány visszavonja a jövõ évi adótörvény- és költségvetési javaslatot - derült ki Szili Katalin házelnök tájékoztatásából a házbizottság hétfõi rendkívüli ülése után.

 A házelnök elmondta: a költségvetést a kormány pénteken új formában benyújtja.
    Közölte az is: a frakciók megegyeztek abban, hogy a plafontörvényt házszabálytól eltéréssel tárgyalják; hétfõn megkezdõdik az általános vita, jövõ héten lesz a részletes vita, 27-én pedig a zárószavazás.
    Szintén megegyeztek a frakciók, hogy a bankbetétek biztonságát garantáló Országos Biztosítási Alapról (OBA) szóló törvény módosítását házszabálytól eltéréssel tárgyalják. A kormány azt javasolja, hogy az OBA által biztosított összeghatárt emeljék  a jelenlegi 6 millió forintról 13 millió forintra, és töröljék el a 10 százalékos önrészt.
    Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetõje a rendkívüli házbizottsági ülés után szintén beszélt arról, hogy az öt parlamenti párt elfogadta a házszabálytól való eltérést a plafontörvény esetében.
    Izland mellett az elemzõk Magyarországot tartják a nemzetközi pénzügyi válság által leginkább veszélyeztetett országok egyikének - mondta. Véleménye szerint ezért arra van szükség, hogy a parlament még hétfõn megkezdje a költségvetési plafonról szóló törvényjavaslat általános vitáját. A törvényhez péntek délig lehet módosító indítványokat benyújtani.
    A házbizottság ülésén elhangzott, hogy az úgynevezett Robin Hood-adó bevezetésének szándékát fenntartja a kabinet - mondta Kóka János. A szabad demokraták számára elfogadhatatlan, hogy az adóegyszerûsítéseket és adócsökkentéseket célzó intézkedéseket visszavonja a kormány, míg az egyetlen jelentõs adóemelést - amely valószínûleg többlet fogyasztói terheket jelent majd - meghagyja - jelentette ki Kóka János.

A kormány, miután visszavonta az adótörvények módosítását, az idén nem nyújt be újabbat - közölte az MTI kérdésére Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára hétfõn.

    Hozzáfûzte: így a jelenleg érvényes adótörvény marad hatályban.
    Mint mondta, a kormánynak nincs olyan kötelezettsége, hogy évente módosítsa az adókról szóló jogszabályt.
    Veres János pénzügyminiszter az MTI-nek csupán annyit mondott: jelenleg arról van kormánydöntés, hogy a kabinet visszavonja az adótörvényeket. A hogyan továbbról nem kívánt nyilatkozni.
    Az MTI szocialista frakcióból származó értesülései szerint nem kizárt, hogy a jövõ évre tervezett adóegyszerûsítési lépések új csomagban a parlament elé kerülnek. Erre azonban már nem vonatkozik az a szabály, hogy november 15-ig ki kell hirdetni a változtatásokat.
    A parlamenti pártok további egyeztetése után elképzelhetõ, hogy új forgatókönyv bontakozik majd ki.

MTI

***

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL - hogy a könyvelés rendben legyen!

Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni.


***

ÖNADÓZÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Önadózó elõfizetés, korábbi számok, Önadózó kézikönyvek megvásárolhatók ügyfélszolgálatunkon: Budapest József krt. 53. I. em. 8. alatt. Telefon: (1) 267 5010 info@onadozo.hu 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra