A PSZÁF tájékoztatója

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az adóhatóság megállapította, hogy több foglalkoztató tévesen teljesítette a tagdíjbevallási és befizetési kötelezettségét a 2006-ban alapított K&H Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (pénztári azonosítója: 0062) feltüntetésével az adóhatóság részére. A napokban a PSZÁF tájékoztatója megjelent a témában a magánnyugdíjpénztári tagdíjbevallást és befizetést teljesítõ foglalkoztatók, egyéni vállalkozók részére.

A 2007. évi bevallási idõszakra vonatkozó bevallások feldolgozása során az adóhatóság megállapította, hogy több foglalkoztató tévesen teljesítette a tagdíjbevallási és befizetési kötelezettségét a 2006-ban alapított K&H Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (pénztári azonosítója: 0062) feltüntetésével az adóhatóság részére.

A pénztár a tevékenységét – a pénztári mûködés elõkészítése kivételével – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) tevékenységi engedélye birtokában kezdheti meg.

A Felügyelet 2007. október 25-én kiadmányozott határozatában engedélyezte, hogy a pénztár magánnyugdíjpénztári tevékenységet végezzen. Az ezt megelõzõ idõszakra vonatkozó téves tagdíjbevallásokat és befizetéseket a foglalkoztatóknak rendezniük kell.

Az esetleges névhasonlóság miatt, felhívjuk a foglalkoztatók figyelmét, hogy az új K&H Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár nem azonos a 2001-ig mûködött Kereskedelmi és Hitelbank Országos Magánnyugdíjpénztárral, amely 2001-ben beolvadással és általános jogutódlással egyesült az Aranykor ABN Amro Bank Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral, és Aranykor K&H Bank Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár néven folytatta tevékenységét.

2004. június 1-jétõl az Aranykor K&H Bank Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár új néven: Aranykor Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (pénztári azonosítója: 0019), (rövid neve Aranykor Nyugdíjpénztár) folytatja tevékenységét.

A tagdíjbevallási és befizetési kötelezettség teljesítésénél kérjük, szíveskedjenek a fentiekre figyelemmel lenni és indokolt esetben a pénztártag jelenlegi pénztáráról tájékozódni. Amennyiben a munkavállaló nem tud hiteles információt adni a pénztár adatairól, a munkáltatónak a vonatkozó jogszabályok alapján lehetõsége van arra, hogy a Felügyeleten mûködõ Pénztárak Központi Nyilvántartásától (PKN) írásban információt kérjen az alkalmazásában álló munkavállalója magánnyugdíjpénztári tagságáról.

Budapest, 2007. október 26.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Forrás: www.pszaf.hu

Önadózó

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra