Adókamarai kirándulás Montenegróba

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Adókamara Montenegro legszebb nemzeti parkjaiba szervez kirándulást 2008. június 12-18-ig. Aki szakmai barátokkal szeretne együtt utazni, mód van arra, hogy csatlakozzon a csoporthoz, szívesen várjuk a nem tag kollégákat is.

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2008-ra 13.200,-Ft (1.100,-Ft/hó). Elõfizethetõ: info@onadozo.hu Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

***

Sok éve szervezünk minden évben zárás után kirándulást, pusztán azért, mert szeretünk hasonló érdeklõdésû emberekkel együtt utazni.

Az út szervezõje Palik Vera, lebonyolítója a szekszárdi IBUSZ iroda vezetõje Pölhös Ildikó, aki több, mint 10 éve szervezi a kamarai kirándulásokat.


A részletes program:

ÚJ SZERELMEM – MONTENEGRO NEMZETI PARKJAI, LEGSZEBB VÁROSAI...

Idõpont: 2008. június 12-18.
Utazás: autóbusszal
Felszállás: Budapest
Ellátás: félpanzió
Szállás: program szerint


1. nap: Röszke-Újvidék-Belgrád-Uzice-Zabljak (kb. 730 km)
Indulás a kora reggeli órákban Budapestrõl. Egész napos utazásuk során hosszabb-rövidebb pihenõkkel átszelik Szerbiát. A kora esti órákban megérkeznek a Durmitor hegység legmagasabb (1450m) fekvõ turisztikai központjába, Zabljakba. A várost hatalmas hegyek veszik körül, melyek meghaladják a 2000 métert is. Elsõ két éjszakájukat itt töltik el. (2 éj)

2. nap: Durmitor Nemzeti Park
Reggelijük elfogyasztása után útjuk a Durmitor Nemzeti Parkba vezet, mely 1980 óta az UNESCO Világörökség része. A bejáratnál rövid látogatást tesznek a helytörténeti bemutatóterembe, majd 4-5-órás sétát tesznek a nemzeti park gyöngyszemének nevezett festõi szépségû Fekete tó körül. Fakultatív programként lehetõségük nyílik megebédelni a tó partján lévõ helyi jellegû nagyon hangulatos étteremben. Délután a fényképezõgépeké lesz a fõszerep, busszal és gyalog bejárják a környék legszebb kilátóit mely során csodálatos látványban lesz részük. Vacsora idõben visszatérnek Zabljakba a szállásukra.

3. nap: Skadar Nemzeti Park - Tivat (kb. 260 km)
Korai reggeli után útjukat a Skadari nemzeti park felé veszik. A Skadari nemzeti park egyedülálló flórával, faunával és hatalmas madárrezervátummal rendelkezik. Útközben áthaladnak a Tara folyó kanyonján, a Tara hídon, majd tovább utaznak a Moracsa folyó kanyonján. Igény szerint meg lehet állni a Moracsa kolostornál (belépõ kb. 2 Euro) pihenésképpen, 13-14 óra körül érkezés a Skadari tóhoz. A nemzeti parkban lehetõség van ebédelésre, valamint délután csónakázásra a tavon (8-10 Euro). További programok a parkban: madárrezervátum, 4 nemzeti park múzeuma. A kiadós kirándulás után továbbutaznak a tengerpartra, Tivatba. Útközben egy fotószünet erejéig megállnak Sv. Stefannál. Az éjszakát a tengerparton a Hotel Palmában töltik.

4. nap: Kotor-Lovceni Nemzeti Park-Tivat (kb. 120 km)
Korai reggeli után irány Kotor csodálatos városa, ahonnan egy 1,5 órás városnézés után továbbutaznak a Lovceni nemzeti parkba (4 Euro). A kilátóból lenyûgözõ látványban lesz részük (4 Euro), ezután megkóstolják a nagyon finom Njegusi sonkát (7 Euro). Meglátogatják Njegos Mauzóleumát (2,5 Euro), majd továbbutaznak a Cetinje-be a királyi palotába (5 Euro). Budva-i kiadós városnézés után visszaérkeznek Tivatba.

5. nap: Kotor-Perast-Tivat-Herceg Novi-Tivat
Korai reggeli után a Kotori öbölben tesznek egy fantasztikus hajókirándulást. A hajókirándulás során megnézik Perastot, az õsi barokk tengerész városkát és a Szirti Madonna szigetét (ez lehet fakultatív program is 18 Euro). Tivatba visszatérve, délután megnézik Herceg Novi városát (lehet hajóval min. 30 fõ vagy busszal is 18 Euro). Fontos, hogy buszos kirándulás esetén nem tudnak a városba behajtani. A busz kb. 1,5-2 km-re tud megállni. Kis városnézés után tesznek egy sétát a mediterrán növényzetû tengerparti sétányon, kávézhatnak a Hunguest Sun Resort teraszán, vagy fürödhetnek a kellemes tengerben. Este visszatérés Tivatba a Hotel Palmába.

6. nap: Biográdi Nemzeti Park-Zlatibor
Reggeli után továbbutaznak a Biográdi Nemzeti Parkba, amely Montenegro egyik legszebb és legvédettebb nemzeti parkja, mivel itt található Európa utolsó 3 õserdõje közül az egyik. Itt tesznek egy kellemes sétát, mely során egyedülálló élményben lesz részük. Továbbutazás Zlatibor hegységig szállás, vacsora a szállodában (Partizanske Voden).

7.nap: Búcsú Szerbiától
Reggeli után búcsút vesznek Zlatibortól és Szerbiától is, és megkezdik hosszú útjukat Budapest felé. Hosszabb-rövidebb megállókkal csodálatos utakon a késõ esti órákban megérkeznek Budapestre.

Részvételi díj:. 99 900 Ft/fõ
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 3.010 Ft/fõ/hét
FIZETENDDÕ ELÕLEG: 40 000 Ft/fõ

Hívjuk, várjuk az érdeklõdõ kollégákat!

Jelentkezni lehet:

Palik Vera
palikvera@forintsoft.hu

vagy

Pölhös Ildikó


IBUSZ Szekszárd
7100 Szekszárd, Széchenyi u. 40.
Telefon: 74/319-822 Fax: 74/319-784
e-mail: i086@ibusz.hu

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE - praktikus tanácsokkal, magyarázatokkal, megoldásokkal. Terjedelem 576 oldal. Ára: 9.900,-Ft+postaköltség. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat: Bp. József krt. 53. I/8. Tel: 267 5010. Megrendelés: info@adonet.hu

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra