Állandó meghatalmazás bejelentése az adóhatóságnak

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

2009. január 1-jétõl az állandó meghatalmazást az adózón kívül a meghatalmazott képviselõ is bejelentheti az adóhatósághoz. Az állandó meghatalmazás bejelentésére a 09VAMO nyomtatvány szolgál, amelyet kizárólag az APEH internetes honlapjáról lehet letölteni, kitölteni pedig az ott található nyomtatványkitöltõ programmal.

________________________________________________

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÉZIKÖNYVE 2009

Impozáns tartalom, friss szemlélet, 77 adótipp, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 9.900,-Ft +  postaköltség. Terjedelem 330. oldal - Megjelenés: 2009. január 30. Elõjegyzés január 30-ig 20% kedvezménnyel. Tartalomjegyzék  Megrendelés: info@adonet.hu

________________________________________________

Állandó meghatalmazás bejelentése az adóhatóságnak

Az állandó meghatalmazás, megbízás az adóhatóság elõtti eljárásban - a külön jogszabályban meghatározott feltételek teljesítésén túl - kizárólag akkor érvényes, ha az adóhatóság által rendszeresített formanyomtatványon jelentik be - hívja fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (APEH).

    Az APEH honlapján közzétett közlemény szerint 2009. január 1-jétõl az állandó meghatalmazást az adózón kívül a meghatalmazott képviselõ is bejelentheti az adóhatósághoz. Az állandó meghatalmazás bejelentésére a 09VAMO nyomtatvány szolgál, amelyet kizárólag az APEH internetes honlapjáról lehet letölteni, kitölteni pedig az ott található nyomtatványkitöltõ programmal.
    Az állandó meghatalmazás adóhatósági nyilvántartásba vételéhez - mivel a nyomtatvány csak bejelentésre szolgál - az eredeti állandó meghatalmazást is mellékelni kell; a rajtuk szereplõ adatoknak, a meghatalmazott által ellátható ügycsoportoknak egyezniük kell.
    Az állandó meghatalmazást az adóhatósághoz kizárólag postai úton, vagy személyesen, az ügyfélszolgálatokon lehet bejelenteni, elektronikus úton nincs rá lehetõség. Amennyiben az állandó meghatalmazást, megbízást az adózó képviselõje jelenti be, az adóhatóság a bejelentésrõl az adózót írásban értesíti.

MTI

***

AZ ÉN CÉGEM AZ ÉN PÉNZEM - Hogyan vegyük ki a pénzt a vállalkozásból

Választott témánk – a jövedelem kivétele - a vállalkozások lényegét érinti, hiszen a jövedelem-”termelés” a vállalkozás értelme. A pénzzel minden vállalkozónak foglalkoznia kell - így ismernie kell a pénzkivétel feltételeit is. Meggyõzõdésem szerint az a könyvelõ végzi jól a munkáját, aki felhívja ügyfele/munkáltatója figyelmét azokra a törvényes lehetõségekre, melyeket kihasználva a tulajdonosnál a lehetõ legtöbb marad a megtermelt profitból. Az ilyen könyvelõ aranyat ér és munkájának magasabb az ára...! Ajánljuk tehát ezt a könyvet a vállalkozások tulajdonosainak és könyvelõinek.

Szerzõ: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 6.300,-Ft + 165,-Ft postaköltség. Terjedelem 147 oldal - Megjelenés: 2009. január 30. Elõjegyzés január 30-ig 20% kedvezménnyel. Megrendelés: info@adonet.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra