Amikor az APEH büntetõ feljelentést tesz

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Nõtt az adóhatóság által feltárt bûncselekmények száma és elkövetési értéke is az elsõ félévben.

_______________________________________

ÖNADÓZÓVAL - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre szeptembertõl decemberig: 5.040,-Ft.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_______________________________________

Amikor az APEH büntetõ feljelentést tesz

A büntetõfeljelentések száma az elsõ félévben közel 30 százalékkal, a feljelentésekkel érintett bûncselekmények száma 33 százalékkal, a feltárt elkövetési összeg 40 százalékkal emelkedett 2008 elsõ félévéhez képest az APEH adatai szerint.

Az elkövetési összeg részaránya az adócsalással összefüggõ bûncselekmények körében a legmagasabb, összességében meghaladja a 18 milliárd forintot.

A szerencsejáték felügyeleti fõosztály munkatársai 20 esetben tettek büntetõ feljelentést, ebbõl 10 esetben tiltott szerencsejáték szervezése miatt.

Tavaly az adóhatóság az egész évben 1.963 bûncselekményt tárt fel, 12 százalékkal többet, mint 2007-ben. A feltárt bûncselekmények elkövetési értéke 2008-ban megközelítette a 82 milliárd forintot, 157 százalékkal haladta meg az elõzõ évit. Az egy feljelentésre jutó összeg 64 millió forint volt, 116 százalékkal több az egy évvel korábbinál. 

A feljelentett 1.402 elkövetõ több mint egyharmada ismeretlen, 47 százaléka gazdasági társaság képviselõje vagy tagja, 7 százaléka egyéni vállalkozó, 9 százaléka pedig magánszemély volt tavaly.

MTI

***

EGYSZERES KÖNYVVITEL A GYAKORLATBAN

Útmutató és példatár egyéni vállalkozók,  mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez

Aki még nem ismeri – e könyvbõl megtanulhatja, aki már ismeri, e könyv alapján könnyen, gond nélkül és hibátlanul végezheti az egyéni vállalkozók, õstermelõk és társadalmi szervezetek könyvelését.  A könyv a gyakorlati életbõl vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági esemény pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyvelésére.

A könyv teljesen az alapoknál kezdi a könyvviteli feladatok bemutatását, így külön fejezetben foglalkozik a hagyományos, kézzel vezetett könyvelés technikájával is. A számítógéppel végzett könyvvitel is önálló fejezet a könyvben, amelyet jobban meg lehet érteni, ha ismert elõttünk a kézi megoldás is.  Összefoglalóan bemutatjuk a társadalmi szervezetek egyszerûsített mérleg és eredmény-levezetés megállapításának szabályait, továbbá az egyéni vállalkozókon túl speciálisan a  mezõgazdasági õstermelõk jogállását, adózási, járulékfizetési és könyvvezetési lehetõségeit.

Ajánljuk e könyvet magánkönyvelõknek, könyvelõirodáknak – de a feladat iránt érdeklõdõ vállalkozóknak, õstermelõknek, társadalmi szervezeteknek egyaránt.

A szerzõ, Regõs Gábor az Önadózó újság egyik alapítója, a Könyvelõirodák Országos Szövetségének elnöke, 1979 óta foglalkozik könyvviteli programszervezéssel. A mai napig gyakorló könyvelõ és adótanácsadó.

A könyv PÉLDATÁRAT tartalmaz az egyes gazdasági események pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyveléséhez.

A könyv FÜGGELÉKÉBEN szerepel a kézzel vezetett pénztárkönyv és naplófõkönyv mintája.

A könyvhöz jár egy bemutató (demo) CD LEMEZ, amely az egyszeres könyvvitel számítógépes programját tartalmazza.

Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. 2009
Terjedelem: 329 oldal
Ára: 9.900,-Ft + postaköltség (Önadózó elõfizetõknek 20% kedvezménnyel: 7.920,-Ft!)

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra