Amit a bevallási egységcsomagokról tudni kell

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A 2010. évben kihirdetett módosító törvények rendelkezései szerint változtak a magánszemélyek 2010. évi adókötelezettségének teljesítésére vonatkozó szabályok. Ezen a téren az idén a következõ három lehetõség közül választhat a magánszemély:

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Amit a bevallási egységcsomagokról tudni kell

Tehát három választási lehetõség van:

    * önadózóként benyújtja a 1053-as teljes, vagy csökkentett adattartalmú bevallást,
    * az adóhatóság közremûködésével egyszerûsített bevallást nyújt be,
    * a munkáltatótól (társas vállalkozástól) kéri az éves adójának a megállapítását.

Az egyéni vállalkozónak nincs választási lehetõsége, õ a törvény elõírása szerint a 1053-as bevallás benyújtására kötelezett.

Az állami adóhatóság minden évben biztosítja az adózók számára a bevallási kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatványokat, valamint a kitöltést segítõ útmutatót.

Az egységcsomagok elkészítése személyre szabott, mely azt jelenti, hogy más-más tartalommal összeállított csomagot kapnak az egyszerû magánszemélyek, mezõgazdasági tevékenységet folytató õstermelõk, egyéni vállalkozók.

A „személyre szabott” egységcsomagok elõállításához az állami adóhatóság megkülönbözteti a nyomdai úton elõállított nyomtatványon, az Internetes programmal elkészített és kinyomtatva postai úton bevallást teljesítõket, illetve azokat az adózókat, akik elektronikus úton küldték el bevallásukat.

A bevallási lapokon és az útmutatón kívül, megszemélyesített tájékoztató levelet, válaszborítékot tartalmaz az állami adóhatóság küldeménye. Azon adózók, akik választhatják az egyszerûsített bevallást, az ehhez szükséges Nyilatkozatot is (vagy csak azt) megtalálják a csomagban.

2011-ben újdonság, hogy az elektronikus úton bevallást benyújtó adózók, csak az elektronikus tárhelyükre kapják a bevallással kapcsolatos technikai információkat tartalmazó tájékoztató levelet.

Azon magánszemélyek, akik megfelelnek a csökkentett adattartalmú bevallás feltételeinek – az elõzõ évi bevallásuk benyújtási módjától függõen – nyomdai úton elõállított csökkentett adattartalmú bevallást kapnak, illetve a tájékoztató levélbõl értesülnek az új lehetõségrõl.

A bevallás, az egységcsomagban található borítékban 2011. május 20-áig díjmentesen postára adható.

A 2010. adóévtõl nem része az egységcsomagnak a személyi jövedelemadó, illetve egészségügyi hozzájárulás befizetési kötelezettség teljesítésére szolgáló készpénz átutalási megbízás (csekk), de természetesen továbbra is lehetõség van az adófizetési kötelezettség ilyen formában történõ teljesítésére.

Befizetési csekket valamennyi ügyfélszolgálatunkon kérhet, vagy a NAV internetes honlapján keresztül – menüpont alatt – elérhetõ és kitölthetõ, elektronikus ûrlap beküldésével is igényelhet az adózó, de a kijelölt ügyfélszolgálatoknál továbbra is lehetõsége nyílik a bankkártyával történõ befizetésre is.

A bevallásban megállapított befizetendõ adó összegét a bevallás benyújtására nyitva álló határnapig kell megfizetni.
Forrás: www.apeh.hu

***

ÖNADÓZÓ - segítség az adózásban, könyvelésben!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra