Az ONYF tájékoztatója az e-NYENYI-rõl

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A NYENYI lappal kapcsolatos 2006. és 2007. évi adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus ügyintézés keretében is teljesíthetõ - tudhatjuk meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság tájékozatójából.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a társadalombiztosítási nyugellátásáról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 3. § (4) bekezdésének e) pontja értelmében a NYENYI lappal kapcsolatos 2006. és 2007. évi adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus ügyintézés keretében is teljesíthetõ.

A 2007. január 1-jétõl hatályos Tny. 97. § (2) bekezdésének b) pontja, valamint a törvény végrehajtására kiadott 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet 88/A § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a nyugdíjjogosultsághoz, illetõleg a nyugdíj megállapításhoz szükséges adatszolgáltatást a nyilvántartásra kötelezett megbízása alapján az Art. 7. § (1)-(2) és (6) bekezdésének alkalmazásával meghatalmazottja, illetve képviselõje is teljesítheti.

A nyilvántartásra kötelezettnek az adatszolgáltatás teljesítéséhez az Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezõ meghatalmazott, illetve képviselõ természetes személyazonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített nyomtatványon (Bejelentõ lapon) kell közölnie.

A Bejelentõ laphoz mellékelni kell a meghatalmazás eredeti példányát az adatszolgáltatásra kötelezettnek az illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv részére kell megküldeni.

Az adatokban bekövetkezõ változást is a Bejelentõ lapon kell közölni.

Az adatszolgáltatás teljesítésével meghatalmazott személy a foglalkoztatói (NYENYI) programot az ONYF internetes honlapjáról, a program mûködéséhez szükséges foglalkoztatói azonosító állományt pedig az ONYF e-NYENYI rendszerének erre a célra kialakított funkciójával töltheti le.

Az adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történõ teljesítése a NYENYI program által elõállított export állománynak a http://www.magyarorszag.hu/ portál „Általános dokumentumfeltöltõ" szolgáltatásával valósul meg.

Az adatszolgáltatásnak a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszeren keresztül történõ beérkezésérõl a központi rendszer adja az érkeztetõ számot is tartalmazó visszaigazolást. Az adatoknak a nyugdíjbiztosítási ágazat nyilvántartási rendszerébe történõ befogadásáról, illetve hibás adattartalom, vagy érvényes meghatalmazás hiánya miatti visszautasításáról az adatszolgáltatásra kötelezett, (meghatalmazást adó) foglalkoztató, a meghatalmazott (pl.: könyvelõiroda) és az adatszolgáltatást teljesítõ személy elektronikus úton, a Bejelentõ lapon közölt elektronikus levelezési címre értesítést kap. Az adatbefogadással kapcsolatos konkrét adatokat (személyhez rendelési hibalistát stb.) tartalmazó PDF állományokat az ONY honlapjáról elérhetõ e-NYENYI rendszeren keresztül tudja a Bejelentõ lapon megjelölt, Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezõ személy megtekinteni.

2007. november 7.

Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság

Forrás: www.onyf.hu

Önadózó

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra