Bevallási- és befizetési határidők

ART

Nyomtatás
Forrás: NAV

A 1253-as szja-bevallás benyújtására, az adó megfizetésére (a korábban benyújtott bevallás esetén is) előírt határidő az egyéni vállalkozónak nem minősülő és az áfa fizetésre nem kötelezettmagánszemélyek, valamint a tevékenységüket 2012-ben megszüntető egyéni vállalkozók esetében2013. május 21.

Abban az esetben, ha a magánszemély már benyújtotta a bevallását, de ahhoz rendelkező nyilatkozatot nem csatolt, lehetősége van május 21-ig - a bevallásától függetlenül - rendelkeznie a személyi jövedelemadó1+1 százalékáról.

Ha az adózónak nyilvántartott adótartozása van, vagy az adóbevallás alapján fizetendő adóját határidőben nem fizette meg, akkor a rendelkező nyilatkozatban (1253-as bevallás 02-es pótlapja) megjelölt összeget a NAV nem utalja át az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, vagy nyugdíj-előtakarékossági számlájára.

Amennyiben a nyilvántartott tartozás vagy a fizetendő adó az előírt határidőt követően rendezik, akkorkülön kérelmezni kell a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeg átutalását. Az utalás a kérelem beérkezésének napjától számított harmincadik napon történik.

Azoknak, akiknek az szja-fizetési kötelezettségük nem haladja meg a 150.000 forintot, ám azt egy összegben nem tudják teljesíteni, idén is kérhetnek részletfizetést, ha nyilatkoznak erről bevallásukban. Maximum 6 havi részletfizetést lehet választani, de lehet ennél rövidebb (2, 3, 4, 5 hónap) is a választott időtartam. Az első részlet megfizetésének határideje 2013. május 21. A többi részlet megfizetésének határideje 2013. június 20., július 22., augusztus 21., szeptember 20. illetve október 21.  

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra