Csökken a kisadók száma

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A parlament elõtt lévõ adócsomag a járulékok csökkentésével elsõsorban az átláthatóbb adórendszert szándékozik megteremteni a PricewaterhouseCoopers (PwC) szerint, hiszen a járulékokból jó néhány más járulékok értékébe épülne be.

________________________________________

20 ÉVES AZ ÖNADÓZÓ - fizesse elõ Ön is!

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre 1.260,-Ft/hó.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek.  Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

________________________________________

Csökken a kisadók száma

A törvénytervezet értelmében megszûnik a jelenleg 3 százalékos munkaadói járulék, az 1,5 százalékos kötelezettséget jelentõ munkavállalói járulék, valamint a jövõben a 4 százalékos vállalkozási járulék sem terhelné tovább ilyen címen az egyéni és társas vállalkozók körét - ismerteti a tanácsadó cég adó- és jogi hírlevele.

A munkavállalói járulék beolvadna az egyéni egészségbiztosítási járulék értékébe, így a jelenlegi 6 százalékos mértékû egyéni egészségbiztosítási járulék 7,5 százalékra emelkedne, s az integrált járulék a "pénzbeli egészségbiztosítási és munkaerõpiaci járulék" nevet viselné.

A munkavállalói járulékhoz hasonlóan a jelenleg 4 százalékos vállalkozói járulék is csupán beolvadna az egyéni és társas vállalkozók által fizetendõ egészségbiztosítási járulék értékébe. A foglalkoztatót terhelõ munkaadói járulékot a tervezet értelmében véglegesen eltörölnék, annak értéke nem épülne be további járulékfizetési kötelezettségbe.

A változások következtében 2010-re megvalósulhat az 5 százalékos foglalkoztatói járulékteher-csökkenés, tekintve, hogy a munkaadói járulék eltörlése mellett a foglalkoztatói egészségbiztosítási járulék az 5 százalékos szintrõl 3 százalékra csökkenne. A foglalkoztató által fizetendõ csökkentett egészségbiztosítási járulék 2010-tõl kezdõdõen az egészségbiztosítási és munkaerõpiaci járulék címet viselné.

Mindemellett jelentõsen megemelkedne a rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettség, amely éves szinten az idei, fejenkénti 177.600 forintról 964.500 forintra emelkedne. A megváltozott munkaképességûek kötelezõ foglalkoztatási szintje a jelenleg érvényes 5 százalékos szinten maradna.

A kulturális járulékfizetési kötelezettség 2010. január 1-jével várhatóan megszûnik.

(MTI)

***

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÉZIKÖNYVE 2009

Adótippek, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 9.900,-Ft +  postaköltség. Terjedelem 352 oldal (könyv)  Tartalomjegyzék Önadózó régi és új elõfizetõknek 20% kedvezmény!  Megvásárolható:  Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010 - Megrendelés: info@adonet.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra