Decemberi adózási határidõk

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

December 12., szerda: a kifizetõ, munkáltató eddig fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja elõleget.....

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme kb. 576. oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül.
www.kezikonyvek.hu

M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu

***

December 12., szerda

A kifizetõ, munkáltató eddig fizeti meg

• az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja elõleget,

• a járulékokat: az egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulékot, a fizetendõ tb-járulékot,

• az egészségügyi hozzájárulást,

•a munkaadói- és munkavállalói járulékot,

• az egészségügyi szolgáltatási járulékot,

• a START-kártyák valamelyikével rendelkezõ foglalkoztatott után a 15/25 % járulékot.

Egyéni vállalkozó maga után, a társaság a társas vállalkozó után eddig fizeti meg a vállalkozói járulékot.

 

A fenti befizetések bevallás párjai kifizetõnél a 0708-as, illetve egyéni vállalkozónál saját magáról a 0758-as számú bevallások.

December 17.,hétfõ

Az ÁFA törvényben meghatározott új közlekedési eszközt értékesítõ adózó a 0788-as számú nyomtatványon adatszolgáltatást ad.

 December 1. és 20. között

Eddig lehet nyilatkozni az egyszerûsített vállalkozói adó (EVA) be- és kilépésrõl. Ez a nyilatkozat szankció nélkül visszavonható december 20-ig, a határidõ azonban jogvesztõ, ezután még igazolási kérelemmel sem módosítható a választás. Az EVA alanyoknak lehetõségük van arra, hogy a járulékaikat a kötelezõnél magasabb, önként vállalt járulékalap után fizethessék, illetõleg a korábban vállalt magasabb járulékalap is visszacsökkenthetõ december 20-ig.

 

December 20., csütörtök

Társasági adóelõleg befizetés, havi bevallók környezetvédelmi termékdíj befizetése, játékadó befizetése és bevallása a 0778-as nyomtatványon, a havi ÁFA befizetése és bevallása, a 0701-es havi bevallás benyújtása, fogyasztói árkiegészítés és költségvetési támogatás igénylése a 0711-es nyomtatványon, az Európai Közösségbõl történõ beszerzés esetén meghatározott adóalanyok 0786-os számú bevallásának benyújtása, az Európai Közösség más tagállamából személygépkocsinak nem minõsülõ új közlekedési eszköz beszerzésekor a közösségi adószámmal nem rendelkezõk 0787-es számú bevallása.

 

A kettõs könyvvitelt vezetõ belföldi illetõségû társasági adó alanynak és a külföldi vállalkozónak a társasági adó elõlegét az adóévi várható fizetendõ adó összegére ki kell egészítenie, ha az adóévet megelõzõ évben az árbevétele (nem egész évi mûködés esetén évesített összeg) nem haladta meg az 50 millió forintot. A társasági adó kiegészítésére kötelezett vállalkozónak a helyi kommunális és iparûzési adóelõleg tekintetében is van feltöltési kötelezettsége ugyanazokkal a szabályokkal. Az EVA alanyának is feltöltési kötelezettséget kell teljesítenie, amelynek mértéke szintén a várható éves fizetendõ EVA összege.

 

December 31., hétfõ, munkaszüneti nap helyett január 2., szerda

Az adóévet megelõzõen december 31-ig lehet önkéntes választásról változás bejelentõ lapot benyújtani az ÁFA alanyi mentesség választásáról vagy a kilépésrõl, a könyvvezetési kötelezettség megváltozásáról. Az ÁFA kört érintõ egyéb választásairól is eddig tehet az adózó bejelentést, ilyen lehet pl. az ingatlan bérbeadási tevékenységre ÁFA fizetõ státusz (és levonási jog gyakorlásának) választása.

Forrás: APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága
www.apeh.hu

***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2007. december 31-ig: 980,-Ft/hó. A 2007. december 31-ig beérkezõ 2008. évi új Önadózó elõfizetése esetén a 2007.decemberi számot ajándékba megküldjük. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu 

Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra