Elkészült az adócsomag-javaslat

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A Napi Gazdaság birtokában lévõ, a kormány jóváhagyását még nem bíró adócsomag-javaslat szerint alaposan megtizedelnék az adóalap-csökkentõ tételek számát.

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL – hogy a könyvelés rendben legyen!

Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni. Bónuszként a feliratkozással azonnal letölthetõ egy szabadon választott szakmai e-kézikönyv.

***

    A gazdasági napilap pénteki száma ismerteti, hogy a javaslat értelmében a vállalkozások a jövõben nem vehetnék figyelembe például az iparûzési adót, és "kiütnék" a munkanélküli foglalkoztatása alapján érvényesíthetõ kedvezményt is. Az új szabályok az offshore-cégeket is elüldöznék.
    Miközben a szaktárca a gazdaság fehérítését tûzte ki célul, több intézkedés a szürke zóna felé terelheti a szereplõket. Ilyen lehet a cafeteria-rendszer átalakítása is. Szakértõk szerint a 11 százalékos egészségügyi hozzájárulás kivetése véget vethet az üdülési csekk utóbbi idõben tapasztalt "szárnyalásának", de az étkezési utalványoknál is alaposan megnyirbálhatja a lendületet - ismerteti a Napi Gazdaság.
    A Világgazdaság az adócsomag-javaslatról azt írja, hogy abban szerepel a személyi jövedelemadó sávhatárának megemelése, 18 százalékos társasági adó, a vállalkozások különadójának kivezetése, valamint öt százalékpontos járulékcsökkentés is. A lap arról is ír, hogy a céges gépkocsikra 6 százalékos vagyoni adót vetnének ki.

MTI

***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj  2008. szeptembertõl decemberig 4.400,-Ft. Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs! Elõfizethetõ: info@onadozo.hu




Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra