Eva kulcs 50%?

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az eva kulcsa az értékhatárt meghaladó rész után 50 százalék lesz, ami tartalmazza ennek a bevételrésznek az áfáját is - áll a törvényjavaslatban.

________________________________________

20 ÉVES AZ ÖNADÓZÓ - fizesse elõ Ön is!

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre 1.260,-Ft/hó.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek.  Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

________________________________________

Eva kulcs 50%?

Az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) kulcsának 25-rõl 30 százalékra emelése mellett az adónemre vonatkozó egyéb módosítások is fellelhetõk a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvényjavaslatban; a javaslathoz készített tájékoztató szerint ezek az adóelkerülés visszaszorítását célozzák.

    Az adóalanyiság választására jogosító értékhatár túllépése esetén módosul az adóalanyiság megszûnésének idõpontja: az értékhatár meghaladásának napját követõ nappal szûnik meg az adóalanyiság, ezzel - a fõszabály szerint - az értékhatárt meghaladó összeg is egyértelmûen evás bevételnek számít - derül ki a parlament elõtt lévõ törvényjavaslatból. Ha az adóalany bevétele meghaladja az adóalanyiság választására jogosító értékhatárt, a bevétel értékhatárt meghaladó része után az eva mértéke 50 százalék.

    A javaslat egy pontosítást is tartalmaz, amely szerint nemcsak a számviteli törvény hatálya alá nem tartozó jogi személyiség nélküli gazdasági társaság esetében, hanem az egyéni vállalkozónál is növeli az összes bevételt az az összeg, amelyet az általa kibocsátott bizonylat alapján az adóalanyisága megszûnése napjáig még nem szerzett meg, illetve nem minõsült eddig bevételnek.

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE

Praktikus tanácsokkal, magyarázatokkal, megoldásokkal. Bizonyára Ön is úgy érzi, idõnként elvész a jogszabályok rengetegében, szélmalomharcot vív az ügyfeleivel, kollégáival, hivatalos szervekkel. Sokszor gondolta már azt, hogy egyedül maradt a problémáival, nem tud senkitõl segítséget kérni, nem ért bizonyos dolgokat. Sokan vannak ezzel így. Ezért írta meg ezt a könyvet néhány olyan számviteli szakember, akik a gyakorlati problémákat is jól érzékelik, mert nap, mint nap találkoznak azokkal a kérdésekkel a munkájuk során, melyek Önt is foglalkoztatják

Kiadó: ADÓNET.HU Zrt.  Terjedelem  576 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség.

Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Bp. József krt. 53. I/8. Tel: 267 5010.

Megrendelhetõ: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra