Hogyan kell fizetni a nyugdíjpénztári tagdijat?

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Valamennyi vállalatnál gondokat okozott, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való átirányításáról szóló törvényt csak november 2-án hirdették ki, amikor a cégeknél már elkészültek a bérszámfejtéssel.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Hogyan kell fizetni a magán-nyugdíjpénztári tagdijat?

Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvelõk Szövetségének (MAX) elnöke a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a jogszabály szerint a november 1. utáni esedékességû összegeket kell a tb-be utalni. Az APEH november 3-án közzétett tájékoztatója szerint az esedékességet úgy kell érteni, hogy a 2010. október havi járulékalap után teljesítendõ bevallási, valamint fizetési kötelezettséget (amelynek esedékessége 2010. november 12.) már a módosított mértékû járulékokkal kell teljesíteni, vagyis az említett idõszakban esedékes 9,5 százalék nyugdíjjárulékot a magánnyugdíjpénztárak tagjai esetében is a Nyugdíjbiztosítási Alap számlájára kell utalni.

A bérszámfejtést végzõket ez váratlanul érte, a bérelszámolási idõszak ugyanis október végével lezárult, a béreket a korábbi szabályok szerint elszámolták. Mindez azt jelenti, hogy újra számfejteni kell a béreket, a dolgozóknak új igazolásokat kiadni, annak, aki bevallását már elküldte az adóhatóságnak, meg kell ismételnie - mutatott rá az adószakértõ, hozzátéve, hogy erre még nem volt példa.

Zara László hangsúlyozta: a jogszabályokhoz való alkalmazkodáshoz idõre van szükség, hiszen a programokat a szoftverkészítõknek módosítaniuk kell. Úgy vélekedett, hogy egyszerû megfogalmazással - nem az esedékesség fogalmát használva - tiszta helyzetet lehetett volna teremteni. A szakértõ szerint hasznos volna, ha megkérdeznék a szakmai szervezeteket arról, hogy végrehajtható-e egy jogszabály.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra