Hogyan lehet licitálni a NAV internetes árverésén?

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes honlapján tekinthető meg és árverezhetők a végrehajtási eljárás során lefoglalt ingó és ingatlan vagyontárgyak. Árverezhetők például járművek, gépek, ruházat, ékszerek, híradástechnikai, számítástechnikai eszközök, üzletrészek, lakóházak, üzemek, beépítetlen területek. Az árverésen ajánlatot tenni csak a Magyarország.hu Ügyfélkapu regisztráció után lehet.

Az Elektronikus Árverési Felületen választani lehet a jelenleg futó, illetve a meghirdetett árverések, valamint azon belül az ingó, az ingatlan és az üzletrészek közül.
 
A választás előtt fontos elolvasni az árverés részletes szabályait. Informálódhat arról, hogy ki árverezhet, milyen összegű minimum licittel, mikor kell árverési előleget fizetni, hogyan lehet átvenni a megnyert vagyontárgyat.
 
A kiválasztott licit tárgy feliratára kattintva részletes információ olvasható a vagyontárgyról, vagy telefonon, e-mailben segítséget kaphat az árverés menetéről.
 
A licitáláshoz kattintson a „Belépés a licitáláshoz” feliratra. Fontos, hogy a licitálás előtt bejelölje, hogy saját vagy cég nevében kíván licitálni. Az árverési jegyzőkönyv annak a licitálónak a nevére kerül kiállításra, akinek a nevében licitált.
 
Az Ügyfélkapun történő bejelentkezést követően eldöntheti, hogy konkrét összeggel, vagy automatikus ajánlattétellel kíván licitálni. Az ajánlatot ezer forintra kerekítve kell megadni. Automatikus ajánlattéttel esetén az elfogadható legmagasabb vételárat kell beírnia az adatbeviteli mezőbe. A rendszer mindaddig automatikusan emeli a minimum licitösszeggel az ajánlatot, ameddig el nem éri az automatikusan beállított ajánlattétel összegét. Az automatikusan beállított licitösszeg módosítható. A megtett ajánlat nem vonható vissza.
 
Az árverés eredményéről elektronikus úton értesül, a regisztráció során megadott e-mail címén. A nyertes az értesítést követő 8 napon belül köteles megjelenni  az árverést lebonyolító adóhatóságnál és a vételárat megfizetni átutalással, készpénzben vagy „csekken”. A teljesítést követően az ingóság azonnal átadásra kerül.
 
Az ingatlan esetében az árverés megindulása előtt az ingatlan becsértékének 10%-át előlegként meg kell fizetni, a hirdetményben szereplő számlára utalással. Az előleg beleszámít a licitösszegbe. Az adóhatóság ingatlan esetében a vételár megfizetésére 60 napig terjedő halasztást adhat, ha azt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolja.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra