Ipartestületi javaslatok

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Szerepel elsõ gazdasági akciótervben a vállalkozói közterhek mérséklése, és már a parlament elõtt van a kisvállalkozói törvény módosításához beadott önálló képviselõi indítvány, amelyben az ellenõrzõ hatóságok érdekeltsége szûnne meg a bírságolásban. Egy másik képviselõi indítványban a ki nem egyenlített számlák áfa-befizetési kötelezettségének szabálya változna meg.

_____________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_____________________________________________

Ipartestületi javaslatok

Az ipartestületek javaslatai a törvényalkotási folyamatban hasznosulnak - mondta Szûcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke csütörtökön újságíróknak a megyei szervezetek ügyvezetõinek országos tanácskozásának szünetében Budapesten.

Szûcs György emlékeztetett arra, hogy az IPOSZ 31 javaslatot dolgozott ki a mikro vállalkozások, és alkalmazottat nem tartozó egyéni vállalkozások megerõsítésére a foglalkoztatási képesség növelése érdekében, és ezeket eljuttatta a parlamenti pártokhoz.

A hasznosuló javaslataikra példaként említett az IPOSZ elnöke, hogy szerepel elsõ gazdasági akciótervben a vállalkozói közterhek mérséklése, és már a parlament elõtt van a kisvállalkozói törvény módosításához beadott önálló képviselõi indítvány, amelyben az ellenõrzõ hatóságok érdekeltsége szûnne meg a bírságolásban. Egy másik képviselõi indítványban a ki nem egyenlített számlák áfa-befizetési kötelezettségének szabálya változna meg.

Szûcs György elmondta, hogy javaslataik kiemelten kezelik a foglalkoztathatóságot javító képzéseket, és remélik, hogy a szakképzésekkel kapcsolatos törvénymódosításokban is szerepelni fog.  

"A jó magyar szakmunkás olyan közjavat testesít meg, amelyre a magyar gazdaság, a társadalom alapozódik" - mondta Szûcs György. Szerinte a fizikai szakmunka, a szolgáltatói szakmában dolgozók erkölcsi, anyagi megbecsülése nagyon fontos lenne, hiszen az látható, hogy idõnként a foglalkoztathatóság jelenti a gazdasági és társadalmi kilábalásból az akadályt.

Az IPOSZ elnöke szólt arról, hogy a bejelentett adócsökkentésre vonatkozóan mivel még nincs kodifikált szöveg, így nem látszik, hogy az egykulcsos adórendszer azt fogja-e jelenteni, hogy az egyéni vállalkozók, és a betéti társaságok beltagjai egyenrangú állampolgárként fogják-e a 16 százalékot fizetni, vagyis 16 százalékos lenne a személyi jövedelemadó a vállalkozói "kivétre".

Az IPOSZ 31 javaslata között szerepel, hogy jöjjön létre külön részszabályozás a 10 fõ alatti vállalkozásokra, és az alkalmazottat nem tartó egyéni vállalkozásokra. A foglalkoztatási helyzet negyedéves és éves felmérésénél a kistérségekben legyen megfelelõ arányú adatgyûjtés a mikrovállalkozásokról, az alkalmazottat nem tartó egyéni vállalkozásokról.

Javasolja az IPOSZ azt is, hogy a kormány támogassa az ipartestületek és a takarékszövetkezetek között együttmûködést a két szervezet együttmûködési megállapodása alapján, továbbá segítse a kormány a kisebb garancia biztosítók hálózatának kiépítését az ipartestületek bevonásával.
 

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra