Javaslat az uniós tranzakciós adóra

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Október elején teszi közzé a Európai Bizottság azt a jelentését, amely a pénzügyi tranzakciókra kivetett illeték bevezetésének lehetõségeit tartalmazza - jelentette be a testület egy szóvivõje Brüsszelben.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Október elején ismerteti javaslatát Brüsszel az uniós tranzakciós adóra

David Boublil általánosságban beszélve ugyan, de megerõsítette azt is, hogy csekély nagyságú illetékrõl lehet szó, amely azonban ügyletek és termékek széles körére vonatkozhat.

Mint mondta, a bizottság nem tesz javaslatot arra, hogy mikortól léphetne életbe az új illeték az EU-ban. Ésszerûnek minõsítette viszont azokat az elképzeléseket, amelyek szerint a tranzakciós adót akár már a következõ többéves EU-költségvetés kezdetétõl, 2014-tõl be lehetne vezetni.

A tranzakciós adót az Európai Unió több országában és az Európai Bizottságnál is lehetséges eszközként kezelik a nemzetközi gazdasági válság nyomán kialakult nehézségek leküzdéséhez. José Manuel Durao Barroso, a végrehajtó testület elnöke az Európai Parlament elõtt múlt héten felszólalva maga is megerõsítette, hogy a bizottság hamarosan készen fog állni az elõterjesztés ismertetésére.

A bizottságtól korábban már kiszivárogtatták az elõterjesztés egyes részleteit. A terv szerint a valutaforgalomra az illeték nem vonatkozna, de a kötvények és részvények adásvételének túlnyomó többségére igen,.

Jelezte a bizottság már azt is, hogy az új típusú adóból az uniós központi költségvetés bevételeit is bõvíteni szeretné.

Korábban, a tranzakciós adó lehetõségét felvetve nemzetközi szakértõk 0,1 százalék körül várható mértéket említettek.

Adókérdésekben a tagországok egyhangú egyetértése kell minden döntéshez. A bizottsági javaslatok sikere ezért egyáltalán nem vehetõ biztosra.

Az unió már jelezte, hogy könnyítene a helyzeten, ha világszinten is fontolóra vennék egy ilyen jellegû illetékfajta bevezetését.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra