Jövedelempótló támogatást kapnak a vízi szárnyast tartók

Forrás: MTI

Eddig mintegy 1,7 milliárd forintot fizettek ki a madárinfluenza miatti kártalanításban érintett állattartóknak, ez rövidesen további 1,5 milliárd forint jövedelempótló de minimis támogatással egészül ki, amire a vízi szárnyast - libát, kacsát - tartó gazdálkodók lesznek jogosultak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM)

A közlemény szerint a jövedelempótló támogatással a kormány - a közvetlen károk 100 százalékos kártalanításán túl - az ágazat talpon maradását is segíti. Az FM jövedelempótló támogatási rendelete előkészítés alatt áll, a szükséges források biztosításáról a tárca gondoskodott. 

A szaktárca hangsúlyozza: a kormány számára kiemelten fontos a madárinfluenza megjelenése miatt kialakult helyzet megoldása, ezért a járvány megjelenése óta folyamatosan arra törekszik, hogy megállítsa a terjedését, és - mind szakmai, mind anyagi téren - gyors, hatékony segítséget nyújtson az érintetteknek. Ennek megfelelően gondoskodik az állattartók közvetlen kárainak megtérítése mellett a gazdasági tevékenységük kényszerű szüneteltetése miatt elmaradt jövedelem részleges kompenzálásáról is.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra