Június végére elfogadhatják a 2010-es adócsomagot

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Országgyûlés június végére elfogadhatja a 2010-es adócsomagot is - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.

___________________________________

20 ÉVES AZ ÖNADÓZÓ - fizesse elõ Ön is!

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre 1.260,-Ft/hó.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek.  Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  ÖNADÓZÓ ELÕFIZETÉSI AKCIÓ 2009 MÁJUS 31-IG!  5.000,-Ft könyvvásárlási bónusszal - régi elõfizetõknek is!

___________________________________

Június végére elfogadhatják a 2010-es adócsomagot

    Az ingatlanadót érintõ kérdésre a miniszter elmondta, hogy egyelõre több verzió van napirenden, így számolnak például azzal is,  hogy az alacsonyabb értékû ingatlanoknál kisebb, a nagyobb értékûeknél magasabb kulcsot, sávos, progresszív adózást alkalmazzanak. Jelezte ugyanakkor, hogy nem végleges semmi, lehet, hogy mégis egykulcsos marad az ingatlanadó. Kiemelte: bármi is történjék, az összes terhelés nem emelkedik, hiszen a személyi jövedelemadó mérséklõdik jövõre.   

    Az étkezési jegyek adómentességének esetleges megszüntetésével kapcsolatban a pénzügyminiszter azt mondta: át kell tekinteni a rendszert, és nem csupán pénzügyi szempontokat kell megvizsgálni. "El szeretném kerülni azt a vádat, hogy csak fiskális szempontokat veszek figyelembe. Ugyanakkor úgy vélem: ebben a rendszerben is van lehetõség a megtakarításra." - fogalmazott az interjúban.

    Az adójóváírást érintõ kérdésre válaszolva Oszkó Péter elmondta, hogy annak jelenlegi formáját nem tartja szerencsésnek, mert visszaélésre ad alkalmat, arra ösztönöz, hogy alacsony jövedelmen jelentsék be a munkavállalókat. Ám az intézmény eltörlése olyanokat is érintene, akik valóban nehéz helyzetben vannak, és akiket még a kormány többi intézkedése is terhel. A pénzügyminiszter szerint hosszú távon szükség lesz a rendszer átgondolására, de csak akkor, ha a gazdaság helyzete már lehetõvé teszi, hogy azok, akik valóban a minimálbér környékén keresnek, megkapják a megfelelõ kompenzációt.

MTI

***

EGYSZERES KÖNYVVITEL A GYAKORLATBAN

Útmutató és példatár egyéni vállalkozók,  mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez.

A könyv PÉLDATÁRAT tartalmaz az egyes gazdasági események pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyveléséhez.  A könyv FÜGGELÉKÉBEN szerepel a kézzel vezetett pénztárkönyv és naplófõkönyv mintája. A könyvhöz jár egy bemutató (demo) CD LEMEZ, amely az egyszeres könyvvitel számítógépes programját tartalmazza. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. 2009 Terjedelem: 329 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség (Önadózó elõfizetõknek 20% kedvezménnyel: 7.920,-Ft!)

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra