Kiemelt ellenõrzést kapnak a székhelyszolgáltatók

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Szigorú ellenõrzésre számíthatnak azok a "kétes adózói múlttal rendelkezõ" vállalkozások, amelyek székhelyüket az ország más területérõl Budapestre, illetve Pest megyébe helyezik át, illetve azok az adózók is, akik a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre vannak bejelentkezve - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

NAV: kiemelt ellenõrzést kapnak a székhelyszolgáltatók, székhelyváltók

A közlemény leszögezi: az adóhatóság adatai szerint a kockázatosnak ítélt székhelycímekre több ezer gazdasági társaság van bejegyezve; az interneten több tucat szolgáltató hirdetésére bukkanni, amelyek "virtuális irodát", gyorsan és kedvezõ feltételekkel megköthetõ székhelyszerzõdéseket kínálnak.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Fõigazgatóságának tapasztalatai szerint ezek a szolgáltatók a közremûködésüket elsõdlegesen az adókötelezettségek alól való kibújás eszközeként kínálják.

A régió területén az idén alakult vállalkozások hatoda gyanús címen mûködik. Budapesten a legtöbb gyanús cím, közel 800 darab a VI. kerületben található, ezt követi sorrendben, több mint 200 darabbal a XV. kerület.

A tájékoztatás szerint az adóhatóság adócsalás, csõdbûntett, illetve a cég elérhetetlenné tétele okán intellektuális közokirat-hamisítás büntette miatt feljelentést tett a NAV nyomozóhatóságánál az érintett társaságok ügyvezetõi, valamint volt ügyvezetõi ellen.

A határozott adóhatósági fellépést egyes székhelyszolgáltatók címére bejegyzett vállalkozások fantomizálódása indokolja - közölte a NAV. Példaként említi, hogy a helyszíni ellenõrzés során volt olyan, amikor a vizsgált székhelycímen egy beépítetlen telket találtak az ellenõrök, amelyen irodaként egy konténer funkcionált, a cégtáblákat pedig a drótkerítésre helyezték el; illetve, hogy a székhelyhasznosító címén egy hangárszerû földszintes épületet találtak a revizorok, ahol a szolgáltatást igénybe vevõ társaságok iratanyagait egy sarokban, a földön tárolták.

Az adóhatóság különbözõ megyei adóigazgatóságai több száz olyan vállalkozás esetében folytatnak ellenõrzést, amelyek az ország más területeirõl a közép-magyarországi régióba helyezték át székhelyüket: a gazdasági társaságok jellemzõen olyan budapesti, vagy Pest megyei székhelyekre jelentkeznek át, amely címen többé nem elérhetõk az adóhatóság és a hitelezõik számára, azaz az adózók a székhelyáthelyezéssel igyekeznek kibújni a várható, vagy épp realizálódó adóellenõrzés és annak jogkövetkezményei alól, illetve tartozásaikat sem fizetik meg partnereiknek.

Az illetékességet váltó adózók teljes körû nyomon követése érdekében külön monitoring rendszert alakított ki az adóhatóság, így ezek a társaságok minden esetben számíthatnak ellenõrzésre.

Az azonos székhelycímre tömegesen bejelentkezõ adózók körében az elmúlt egy évben mintegy 3.500 vizsgálatot folytatott le az adóhatóság a közép-magyarországi régióban, amely 45 százalékában álltak fenn az adószám felfüggesztésének feltételei - közölte a NAV.
 

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra