KÖNYVELÕ IRODA ELADÓ!

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Ma megint elõadáson voltam áfa ügyben. Szerintem a könyvelõk tömegével fogják a pályát elhagyni. Ha nem megy el egy bevallás idõben - 500 ezerig terjedõen bírságolható. A kertépítés a kedvencem: ha gyökeres fát ültetsz, fordított, ha konténerest teszel ki, egyenes. A fû is ingatlan, mert a gyökere a földben van. Szóval Könyvelõ iroda eladó.

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel.
Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2008-ra még 11.756,-Ft. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

***

A számlát a teljesítést követõen 15 napon belül kell kibocsátani. Ha olyan számlát bocsátasz ki, ahol a teljesítés idõpontja és a számla kelte között több mint 15 nap van, már 1 millióig büntethetõ vagy az Art szerint, hogy nem tettél eleget számlaadási kötelezettségednek. Ugye akár 3 év múlva is. Ha ilyen számlád van, nem vonhatsz le rá áfát!!
 
A fordított adózáshoz közölték, hogy mûszaki ismeretek nélkül nem lehet számlázni. Ha egy riasztó ilyen tappancs szerûen van az ablakon, ami levehetõ rombolás nélkül, akkor egyenes adózás. Ha már a falra van erõsítve, akkor fordított.  A kertépítés a kedvencem: ha gyökeres fát ültetsz, fordított. Ha konténerest teszel ki, egyenes. A fû is ingatlan, mert a gyökere a földben van.
 
A kéményseprõ két számlatömbbel jár - egy cégnek fordítottan, egy pedig magánszemélynek egyenes. Mi van, ha én nem mondom meg neki, hogy van adószámom is - akár magánszemélyként is? Õ rosszul számláz.
 
Szóval errõl ennyit: Könyvelõ iroda eladó!
 
Önadózó Olvasó

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576. oldal.  Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül.
www.kezikonyvek.hu

M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra