Könyvelõk kezében a kisvállalkozások pénzügyei

ART

Nyomtatás
Forrás: FLOW PR

A Budapest Bank 310 könyvelõt és adószakértõt kérdezett meg saját illetve partnerei pénzügyi szokásairól. A felmérés szerint a kisvállalkozások 68%-a a könyvelõjétõl vár bankügyei intézésével – például számlanyitással, hitelfelvétellel - kapcsolatos kérdésekben tanácsot, nem ritka az sem, hogy egy könyvelõiroda látja el a cég pénzügyi feladatit, végzi az átutalásokat vagy kezeli a pénztárat.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Könyvelõk kezében a kisvállalkozások pénzügyi döntései

A kisvállalkozások vezetõi jellemzõen nem jártasak a pénzügyek területén, így könyvelõjüket tekintik a leghitelesebb forrásnak a banki kérdésekkel kapcsolatban is – derült ki a Budapest Bank felmérésébõl. A könyvelõk fõként saját tapasztalataik alapján ajánlanak banki termékeket ügyfeleiknek, ezért a Budapest Bank most kifejezetten számukra dolgozott ki egy konstrukciót, amivel egyszerûen és költséghatékonyan intézhetik mind saját, mind ügyfeleik pénzügyeit.

A Budapest Bank 310 könyvelõt és adószakértõt kérdezett meg saját illetve partnerei pénzügyi szokásairól.  A felmérés szerint a kisvállalkozások 68%-a a könyvelõjétõl vár bankügyei intézésével – például számlanyitással, hitelfelvétellel  - kapcsolatos kérdésekben tanácsot, nem ritka az sem, hogy egy könyvelõiroda látja el a cég pénzügyi feladatit, végzi az átutalásokat vagy kezeli a pénztárat.

Ugyanakkor a könyvelõk maguktól is szívesen segítenek ügyfeleiknek ezen a téren, hiszen saját vagyonukkal is felelnek az általuk könyvelt cégek mulasztásaiért – gyakran elõfordul, hogy a késések esetén õk fizetik be az ügyfelek elmaradt adóját - tehát nekik is érdekük, hogy partnereik pénzügyei rendben legyenek.

„A könyvelõ igen nagy befolyással bír ügyfelei anyagi ügyletei felett. A szoros bizalmi kapcsolat kialakulása miatt a cégek maximálisan hisznek neki, akár bankot is váltanak, ha azt tanácsolja. Partnereiknek fõként saját tapasztalatuk alapján ajánlanak bankot, vagy akár konkrét számlacsomagot. Most kifejezetten a könyvelõk számára alakítottunk ki egy konstrukciót, hogy egyszerûbbé és gyorsabbá tegyük saját illetve klienseik pénzügyeinek kezelését.” – mondta Erdei Zsuzsa, a bank mikro-szegmensének vezetõje.

A kutatásból az is kitûnt, hogy a könyvelõk igen körültekintõen járnak el, amikor maguknak választanak banki szolgáltatást, erre rászánják az idõt, mert úgy érzik, hogy sokat spórolhatnak a bankszámla megfelelõ kiválasztásán.  A szolgáltatás választásánál három kulcsfontosságú tényezõ játszik náluk szerepet: a számlavezetés díja, az elektronikus átutalások költsége és az internetbank havidíja. Jelenleg Magyarországon több mint 60 000 regisztrált mérlegképes könyvelõ dolgozik, a Budapest Bank a fenti igényeket figyelembe véve fejlesztette ki számukra új számlacsomagját, külön figyelmet szentelve az elektronikus ügyintézés kondícióinak, hisz a könyvelõk 87%-a internetbankot használ.

A Budapest Bank egyszerûvé és átláthatóvá teszi a könyvelõk pénzügyeit

Az e-Könyvelõ csomaggal 2 évig díjmentes az utalás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal meghatározott célszámláira, ingyenes a bankon belüli eseti elektronikus forintátutalás, illetve nincs internetbank-havidíj és éves kártyadíj a Budapest Vállalati Maestro kártyához.

Mindezeken túl az internetbank használatával lehetõség van egyidejûleg több utalás jóváhagyására egyetlen jelszó megadásával. Nem kell tehát külön egyesével újra kezdeni a folyamatot, hanem egyszerre rögzíthetõ több újabb megbízás, mely még egyszerûbbé teszi a munkát. Amennyiben pedig a könyvelõ valamely ügyfele a Budapest Banknál nyit számlát, akkor minden új számlavezetõ kisvállalkozásért cserébe 20.000 forint jóváírást kap a pénzintézettõl, az egyéb közvetített ügyletek után pedig szerzõdés szerinti jutalékban részesülhet. A díjmentes bankon belüli eseti elektronikus átutalásnak köszönhetõen az egymás közötti tranzakciók is ingyenessé válnak, nem beszélve arról, hogy az adott összeg lényegesen gyorsabban jut el a másik fél számlájára.

A Budapest Bank felmérésének köszönhetõen új, áttekinthetõbb formát kaptak a bankszámlakivonatok is: a papír alapú vagy nyomtatható elektronikus kivonatokon a fõbb számadatok jól kiemelve, szellõsen szerepelnek, így a lefûzhetõ példányokon helyet kaphatnak a könyvelõi jegyzetek, megjegyzések.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra