KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Kedves Olvasó! Bizonyára Ön is úgy érzi, idõnként elvész a jogszabályok rengetegében, szélmalomharcot vív az ügyfeleivel, kollégáival, hivatalos szervekkel. Sokszor gondolta már azt, hogy egyedül maradt a problémáival, nem tud senkitõl segítséget kérni, nem ért bizonyos dolgokat, de még a kérdést sem tudja megfogalmazni, csupán azt tudja, hogy valamit nem tud. Sokan vannak ezzel így. Ezért írta meg ezt a könyvet néhány olyan számviteli szakember, akik a gyakorlati problémákat is jól érzékelik, mert nap, mint nap találkoznak azokkal a kérdésekkel a munkájuk során, melyek Önt is foglalkoztatják.

Így ez a könyv nem elsõsorban jogszabályok gyûjteménye, hanem egy gyakorlati kézikönyv, praktikus tanácsokkal, és a vonatkozó jogszabályok magyarázataival. Rávilágít a problémákra, az azokat kiváltó okokra és összefüggésekre, és megmutatja a lehetséges megoldásokat. Ajánlom ezt a könyvet a pályája kezdetén lévõ számviteli szakembernek, és a sokat tapasztalt rutinos kollégáknak egyaránt, mert a jó könyvelõ holtig tanul, még ha a közmondás nem is egészen így szól.

A szerzõk nevében: Dajka Edit szerkesztõ

***

Szerzõk az Önadózó újság szerzõi. Terjedelem: 576 oldal Ára: 9900,-Ft + postaköltség * Megrendelhetõ: info@onadozo.hu

***

CÍMSZAVAK A KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVÉBÕL

Folyamatosan teljesített szolgáltatás-e a könyvelés? * A szerzõdés fontos elemei * A könyvelõ felelõssége * Kapcsolattartás az ügyféllel * Az ügyfél tájékoztatása * Tanácsadás - a vállalkozási forma megválasztása * Adótervezés * Az ügyfél képviselete * Az elektronikus bevallás * Szabályzatok készítése – kinek a feladata? * Leltározás - idõpontja, kinek a feladata? * A pénztárkezelés * A bizonylatok õrzése – megõrzése * A bérszámfejtés kapcsolata * Kettõs könyvelés * Gazdasági társaságok alapítása, a mûködésükre vonatkozó fontosabb jogszabályok * Alakuláskori teendõk * Amiben választani lehet – különbözõ adózási módok * Milyen bizonylatok alapján könyvelünk? * A bizonylatokkal szembeni követelmények * Bizonylati rendre és fegyelemre vonatkozó szabályok * A számla kiállításának szabályai, a számla befogadásának szabályai és gyakorlata * A könyvelési munka folyamata * Kontírozás, adatrögzítés, a könyvelés idõpontjának feltüntetése, havi, negyedéves, idõszaki tételek, záró tételek * Nyilvántartások vezetése (vevõ, szállító, áfa, tárgyi eszköz, szigorú számadás, stb.) * Egyeztetések * Ha kimaradt a bizonylat a könyvelésbõl * Utólagos javítás, önellenõrzés * Mérlegkészítés idõpontja, pénzneme, folyamata * A beszámoló fajtái, részei, kinek milyent kell készíteni, a közzététel * Az ellenõrzés számvitele - ismételt közzététel * Mit jelent a konszolidált beszámoló? Kinek kell készíteni? * A különbözõ szervezetek sajátosságai: alapítás, vonatkozó jogszabályok, könyvelési sajátosságok. * Elõtársaság szabályai, teendõi * Végelszámolás szabályai, teendõi * Felszámolás szabályai, teendõi * Átalakulás fajtái * Forgatókönyv átalakuláshoz, beolvadáshoz, szétváláshoz * Egyéni cég átalakulása kft-vé, a bejegyzés utáni feladatok. * Könyvvizsgálat - kinek kötelezõ? * A könyvvizsgáló és a könyvelõ kapcsolata * Egyszeres könyvelés * Egyéni vállalkozás alapvetõ szabályai * Alapítás, bevallás, könyvelési szabályok * Egyéb – egyszeres könyvvitelt alkalmazó –szervezetek alapítás, bevallás, könyvelési szabályok a szervezetre vonatkozó sajátosságok * Könyvelés naplófõkönyvben * Könyvelés pénztárkönyvben * Nyilvántartások vezetése (bevételi nyilvántartás is) * Igény szerinti kimutatások készítése * Adózási információk * Milyen bevallásokat kell benyújtani (teljeskörû felsorolás, kinek kell benyújtani, határidõk - helyi adó is) * Adóellenõrzés – a könyvelõ feladatai * Adófolyószámla – egyeztetés * Adóigazolás, jövedelemigazolás kérése * Könyvelõváltás * Visszatarthatók-e a bizonylatok? * Szakmai információforrás * Könyvelési szerzõdésminta * Pénzmosás megelõzése * Fontosabb jogszabályok

***

A kézikönyv ára: 9900,-Ft + postaköltség * Megrendelhetõ: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra