Külföldi munkavállalás bejelentése

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Ma egyre többen vállalnak külföldön munkát, s ahhoz, hogy ne kelljen erre az idõre itthon egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni saját maguk után (esetlegesen utólag pótlékokkal) nagyon fontos, hogy ezt a tényt – három hónapot meghaladó tartózkodás esetén az okmányirodában bejelentsék.

A magánszemélyek egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettsége tekintetében fontos megemlíteni, hogy ha a magyar állampolgár három hónapon túl tartózkodik külföldön, terheli a bejelentési kötelezettség, amely elmulasztása esetén belföldinek kell tekinteni. Errõl az Önadózó újság 2007. májusi számának 37. oldalán írtunk, viszont ezt a szabályt nagyon kevesen ismerik, ezért fontos a figyelmet felhívni. A külföldi tartózkodása során hazalátogatás esetén az itthoni orvosi ellátás igénybe vételére a külföldi biztosítására tekintettel van lehetõség.

A www.magyarorszag.hu weboldalon az alábbi információt olvashatjuk:

A három hónapon túl történõ külföldön tartózkodást és annak megszûnését Lakcímjelentõ-lap kitöltésével kell bejelenteni. A bejelentés a lakóhely szerint illetékes jegyzõnél, vagy, ha az ügyfél a bejelentés idején külföldön tartózkodik, az illetékes magyar külképviseleti szervnél (konzulátuson) tehetõ meg. A bejelentkezés teljesítésekor a polgár a személyazonosító igazolványát vagy - amennyiben személyazonosító igazolvánnyal nem rendelkezik - más, személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványát köteles bemutatni, és a személyi azonosítóról és a lakcímrõl szóló hatósági igazolványát leadni.

Önadózó


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra