Magánszemély - egészségügyi szolgáltatási járulék

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Nagyon fontos annak a szabálynak az ismerete is, hogy ha a magánszemély az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségével összefüggésben a bejelentkezési kötelezettségének nem tett eleget, ezt a mulasztását célszerû 2007. december 31-éig pótolni.

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme kb. 576. oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül.
www.kezikonyvek.hu

M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu

***

Részlet Matlné Kisari Erika Változás a társadalombiztosítási kötelezettségekben címû következõ lapszámunkban megjelenõ írásából, mely rész még a 2007-es évet érinti:

Nagyon fontos annak a szabálynak az ismerete is, hogy ha a magánszemély az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségével összefüggésben a bejelentkezési kötelezettségének nem tett eleget, ezt a mulasztását célszerû 2007. december 31-éig pótolni. Ennek oka, hogy amennyiben a magánszemély egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságát az egészségbiztosítási szerv megkérdõjelezi, annak ellenõrzését az adóhatóságnál kezdeményezi. Az adóhatóság elévülési idõn belül vizsgálhatja a jogosultságot és az ehhez kapcsolódó járulékfizetési kötelezettséget. Átmeneti rendelkezésként tartalmazza törvény, hogy adóellenõrzés során a Tbj. 39. § (2) bekezdése szerinti járulékfizetésre kötelezett személy terhére utólagos adómegállapítás keretében, a 2008. január 1-jét megelõzõ idõszakra vonatkozóan nem állapítható meg e kötelezettségével összefüggésben adóhiány, mulasztási bírság, adóbírság és késedelmi pótlék, ha a kötelezett 2007. december 31-éig bejelenti járulékfizetési kötelezettségét az állami adóhatóságnak.

Matlné Kisari Erika

Önadózó

***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2007. december 31-ig: 980,-Ft/hó. A 2007. december 31-ig beérkezõ 2008. évi új Önadózó elõfizetése esetén a 2007.decemberi számot ajándékba megküldjük. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu 

Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra