Május elsejéig lehet pályázni az elektromos autók beszerzésére

Forrás: MTI

A pályázók között szép számban vannak gazdasági társaságok, az arányuk hozzávetőlegesen 50 százalék.

Május elsejéig lehet pályázni az elektromos autók beszerzésére, a pályázatra a kormány 2016-ban 2 milliárd forintot biztosított - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Óbudai Egyetem elektromos autójának átadásán csütörtökön Budapesten.
 
Öt hónappal a pályázatok beadásának megkezdése után már látszik, hogy nagy az érdeklődés, kétszáz felett van az elbírált pályázatok száma, és további több mint 300 beadott pályázatot tartanak nyilván. Mivel a kormány hosszú távon is kiszámíthatóvá kívánja tenni az elektromos autók elterjedését, ezért 2017-re 3 milliárd forint áll rendelkezésre a támogatásokhoz - húzta alá.
 
A pályázók között szép számban vannak gazdasági társaságok, az arányuk hozzávetőlegesen 50 százalék. Ugyanakkor az érdeklődők között idén jelentősen emelkedett a magánszemélyek aránya is, 30-ról 42 százalékra. A benyújtott pályázatok több mint fele a fővárosból és vonzáskörzetéből érkezett.

Már az idén meg akarják valósítani azt, hogy elektromos járművekkel az ország teljesen átjárható legyen. Ehhez a tervek szerint 80 kilométerenként lesznek elektromos töltőállomások. A közösségi közlekedésben is támogatják az elektromos járművek bevezetését. Budapesten már közlekedik egy 20 járműből álló elektromos buszflotta, ami európai viszonylatban is jelentősnek számít.
 
Az elektromobilitás elterjedését ösztönző intézkedések is születtek az elmúlt idpszakban: a zöldrendszámok és a különböző adótípusú ösztönzők bevezetése, vagy az infrastruktúra-fejlesztés támogatása.  A tisztán elektromos meghajtású járművekre nincs regisztrációs adó és nincs forgalomba helyezési illeték, nem kell fizetni továbbá cégautó adót és helyi gépjárműadót sem. Mindezektől az intézkedésektől azt várják, hogy már 2020-ra közel 30 ezer elektromos gépkocsi közlekedik majd a magyar utakon.
Jelenleg mintegy 1600 zöld rendszámú autó fut az utakon, ezek közül közel 1000 elektromos autó. Jelenleg 153 nyilvános töltő érhető el országosan.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra