Még mindig virágzik a fiktiv számlázás

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az elmúlt évek egyre szigorúbbá váló adóhatósági ellenõrzései ellenére 2008-ban is gyakran próbálkoztak a vállalkozások a nyereség- és adóalap csökkentésével fiktív számlák befogadása útján.

________________________________________________

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja

Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre még 13.205,-Ft (1-12. hó).  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010. Elõfizetés:  info@onadozo.hu 

 ________________________________________________

Még mindig virágzik a fiktiv számlázás

    Tavaly január és november között mintegy 30 százalékkal több vizsgálatot végzett az APEH a számlázók, átszámlázók körében és az értékesítési láncokra fókuszálva - tudta meg a lap a APEH illetékesétõl. A megállapított nettó adókülönbözet pedig két és félszer nagyobb volt ebben a körben, mint a korábbi idõszakban.
    Az ügyletek az egyszerû számlagyártástól és az illegális áru beszerzésének legalizálásától az adóelkerülés érdekében létrehozott, többszereplõs körbeszámlázásos értékesítési láncolatokig terjedtek.
    Az adóhatóság tapasztalatai szerint ugyan változatlanul a kereskedelem a leginkább fertõzött terület, de felbukkantak a szolgáltatásnyújtással kapcsolatos ügyeltek is. Az áruforgalomban a számítástechnikai alkatrészek, mobiltelefonok, nyomtatástechnikai eszközök mellett egyes kozmetikai, textilipari, ruházati termékeket is megjelentek a fiktív számlákon.

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE

Praktikus tanácsokkal, magyarázatokkal, megoldásokkal. Bizonyára Ön is úgy érzi, idõnként elvész a jogszabályok rengetegében, szélmalomharcot vív az ügyfeleivel, kollégáival, hivatalos szervekkel. Sokszor gondolta már azt, hogy egyedül maradt a problémáival, nem tud senkitõl segítséget kérni, nem ért bizonyos dolgokat. Sokan vannak ezzel így. Ezért írta meg ezt a könyvet néhány olyan számviteli szakember, akik a gyakorlati problémákat is jól érzékelik, mert nap, mint nap találkoznak azokkal a kérdésekkel a munkájuk során, melyek Önt is foglalkoztatják.

Kiadó: ADÓNET.HU Zrt.  Terjedelem  576 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség.

Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Bp. József krt. 53. I/8. Tel: 267 5010.

Megrendelhetõ: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra