Megjelent az Egyéni vállalkozók kézikönyve 2011

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Egyéni vállalkozás, egyéni cég alapítás, mûködés, adózás * Eredmény-levezetés,adószámítás az egyéni vállalkozás egyéni cég alapítás miatti megszûnése esetére * Számlázás,nyugtaadás és készpénzkezelés * Ipari és kereskedelmi tevékenységek végzésének szabályai * Tisztességtelen piaci magatartások * Reklámtilalmak és korlátozások * Fogyasztóvédelmi kötelezettségek * Munkajog és munkaügyek – foglalkoztatás * Az üzleti titok védelme a vállalkozásban * Követelések behajtása, adósságmenedzselés. Önadózó elõfizetõknek 20% kedvezmény!

Megjelent az Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2011

A 2009 év végén elfogadott azegyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló 2009. évi CXV. törvény alapjánnem indult be az egyéni cégalapítási láz. Aki addig egyéni cégként mûködött, azjellemzõen ezt megszüntetve visszament egyéni vállalkozásba, és kevesenvállalták, - ha egyáltalán - az átalakulás adóprocedúráját. Új alapítású egyénicégekrõl sem igen hallottunk – bár úgy általában sem a cégalapítási lázjellemezte az elmúlt 2010-es évet. Változatlanul elég rossz a vállalkozóiklíma, ezzel együtt is, úgy tûnik, mintha az egyéni vállalkozókra vonatkozó differenciált,megbonyolított szervezeti szabályozás nem vált be, nem él a gyakorlatban.

A 2011-es év adószabályaikedvezõen érintik az egyéni vállalkozókat, és az egyéni cégeket. Kezdjük azzal,hogy elfelejthetõ a tevékenységre jellemzõ kereset szabálya – nevezetesen, hogya vállalkozói kivétet, és annak közterheit egy számított piaci díjazás utánkelljen megállapítani. Ez a rendelkezés egész 2010 évben borzolta a kedélyeket,míg aztán év végére úgy vezették ki, mintha nem is létezett volna. Tehát ezzel2011-ben már nincs teendõ. A 2011. évre meghozott törvényi változásokfundamentuma az 500 millió forint adóalapig alkalmazható10%-os vállalkozói szjaés a 16 %-os mértékû vállalkozói osztalékadó.A társasági adóban párhuzamosan ugyanezek a szabályok érvényesek az egyénicégekre. Ezek nagyon kedvezõ adózási szabályok, már-már adóparadicsomiállapotokat tükröznek, inkább már az a kérdés, hogy egyáltalán fenntarthatók-ehosszabb távon. Mindenesetre 2011. évben bizonyosan. A közterhek másik meghatározóelemében – a járulékszabályozásban, a tevékenységre jellemzõ keresetszabályának elõbbiek szerinti eltörlésén túl - forradalmi változások nincsenek.Ugyanez a helyzet a további adókkal is, ezekre is részletesen kitérünk.

Az adóparadicsomi vállalkozóiadókkal sem jött el még a Kánaán, - legalábbis országosan még nem tapasztaljukazt a pezsgést, optimizmust, cégalapítási lázt, amely a fellendülés, a biztosnövekedés kísérõi.

Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011

Szerzõ: dr.Szabó Tibor

Ára: 4.900,-Ft + 820,-Ft postaköltség

Kedvezmények:

-Önadózó elõfizetõknek - 20%

-a 2010-es kiadvány korábbi megvásárlóinak: -20%.

-A Cégmenedzselés kézikönyve (14.700,-Ft) megvásárlása esetén 50% kedvezmény mindkét kiadvány árából. www.cegmenedzseles.hu

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra