Mezõgazdasági vállalkozások számvitele

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A hiánypótló könyv teljes körûen ismerteti a mezõgazdasági vállalkozások számviteli elszámolásának sajátosságait. Ára: 3 900 Ft. Önadózó elõfizetõi kedvezmény: 20 % Ára elõfizetõknek: 3 120 Ft.

A mezõgazdasági vállalkozások számviteli elszámolásának sajátosságai

A könyv ismerteti a mezõgazdasági tárgyi eszközök sajátos elszámolásait, a mezõgazdasági-, saját termelésû készletek elszámolását, a tenyész-, növendék- és hízó állatok fõkönyvi elszámolását. Taglalja a költségszámítás alapfogalmait és a költségek csoportosítását, speciális költséghelyeinek elszámolási lehetõségeit, például a fenntartó- és segédüzemek költségeit.

Kifejti a mezõgazdasági tevékenyég növénytermelési (kertészeti)- állattenyésztési-, erdõgazdasági- és melléktevékenységbõl származó költségeket, valamint a termékek és szolgáltatások önköltség számítási sajátosságait. A szakkönyv eligazít a mezõgazdasági eredményszámításban: piaci értéken történõ számbavétel az IAS Standard szerint, realizált eredmény számítás, számviteli törvény szerinti eredményszámítás.

A könyv befejezõ részében a leltározás és leltárkészítés fogalmi és tevékenységi folyamatát tárja fel a szakterület sajátosságait külön kiemelve és eligazítást nyújt a mezõgazdasági támogatások és elszámolásuk rendszeréhez. A szakmai mû ezenkívül ismerteti a könyvviteli zárlatot és az IAS 41-et.

A könyv melléklete számlatükröt tartalmaz.

Kiadó: Saldo Zrt. 2006.

Szerzõ: Miklósyné Ács Klára–Siklósi Ágnes–Simon Szilvia

Terjedelem 240 oldal

Megrendelés: info@onadozo.hu

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 9 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2009. évre szeptembertõl decemberig még: 5.040,-Ft.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra