Mit adóztatna a többség?

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az emberek többsége az élvezeti cikkek megadóztatásával pótolná a gazdasági válság miatt kiesõ állami bevételeket, miközben negatívabban ítélik meg a pénzügyi szektort, valamint az autóipart - közölte egy nemzetközi felmérés alapján a Szonda Ipsos

_______________________________________

ÖNADÓZÓVAL - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre szeptembertõl decemberig: 5.040,-Ft.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_______________________________________

Mit adóztatna a többség?

A Szonda Ipsos 23 országot, köztük Magyarországot érintõ felmérése szerint a megkérdezettek közül háromból két vásárló támogatja a cigaretta adójának emelését. A vásárlók fele, 53 százaléka ért egyet az alkohol és több mint harmaduk, 35 százalékuk az édességek és rágcsálnivalók pótlólagos megadóztatásával. A megkérdezettek további 13 százaléka támogatja az üdítõitalok adójának emelését is. A Szonda Ipsos közleményében kiemelte: a fogyasztók ezektõl az iparágaktól várják, hogy kisegítsék a kormányokat abból a nehézségbõl, amelybe a bankszektor és az autóipar sodorta õket. Ezt az is bizonyítja, hogy bár a pénzügyi szektor és az autóipar megítélése jelentõsen romlott az elmúlt két évben, a megkérdezetteknek csupán 25 százaléka támogatná a vállalati adók emelését, míg 17 százalékuk értene egyet az autóiparra negatívan ható ”dugódíj” bevezetésével. A felmérésben résztvevõ országok a világ bruttó hazai termékének, GDP-jének 75 százalékát adják. A legutóbbi adatfelvételt a közvélemény-kutató 2009. április 14. és május 7. között végezte el a 18 év feletti internet-felhasználók között, országonként ezer fõs reprezentatív mintán.

MTI

***

Vagyongyarapodás és adóellenõrzés

Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? Kézikönyv adózóknak.

Tudja Ön, például, hogy, mik a kritikus pontok a vagyon megszerzésekor? Mi helyzet a családi kapcsolatokkal adózási szempontból? Milyen könnyen Ön ellen fordítható a látható vagyona (ingatlan, autó,befektetés, utazás)? Mik a játékszabályok az adóellenérzésben? Milyen jogai vannak az adóellenõrnek? Milyen jogai vannak Önnek? Vajon, hogyan és honnan szerzi az információkat az adóhatóság? Milyen ellenõrzési módszerekkel dolgoznak? És milyen eszköze vannak Önnek egy adóellenõrzésben - hogyan bizonyítsa be vagyona adózott forrását?

Ha ezeket nem tudja, vagy nem biztos a dolgában rendelje meg most a VAGYONGYARAPODÁS ÉS ADÓELLENÕRZÉS - Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? címû könyvet most, és tudjon meg minden fontos információt a vagyonosodási vizsgálatokról.

Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2007.
Szerzõ: dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ
Terjedelem: 144 oldal
Ár: 9.900,-Ft + 165.,-Ft postaköltség
Önadózó elõfizetéssel 20% kedvezmény!
Megrendelés: info@onadozo.hu 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra