Napi helyett havi standolás lehet március 1-tõl

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Március 1-tõl havonta egyszer kellene standolni a vendéglõiparban, eltörölnék a készpénzes fizetést 250 ezer forintban maximáló szabályt és a házipénztár rendszerét is enyhítenék - errõl ötpárti javaslatra dönthet hétfõn az Országgyûlés.

___________________________________

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÉZIKÖNYVE 2009

Adótippek, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 9.900,-Ft +  postaköltség. Terjedelem 352 oldal (könyv)  Tartalomjegyzék Önadózó régi és új elõfizetõknek 20% kedvezmény!  Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010 - Megrendelés: info@adonet.hu 

___________________________________

Napi helyett havi standolás lehet március 1-tõl

    A Fidesz nevében korábban Szatmáry Kristóf és Pelczné Gáll Ildikó javasolta, hogy vonják vissza a február 1-jétõl bevezetett napi standolást, valamint töröljék el a készpénzes fizetést 250 ezer forintban maximáló szabályt és a házipénztár rendszerének szigorítását is.

    A szocialisták ezen a héten keresték meg a Fideszt, hogy egyeztessenek a témáról, és úgy tûnik sikerül tetõ alá hozni megállapodást. Szatmáry Kristóf az MTI-nek azt mondta, hogy várhatóan a fideszes javaslathoz ötpárti módosító indítvány készül, amirõl már hétfõn szavazhat a parlament.  Mint mondta, ennek értelmében március 1-tõl nem naponta, hanem havonta egyszer kellene standolni a vendéglátóiparban, valamint eltörölnék a készpénzfizetés 250 ezer forintban maximált felsõ határát. Emellett a házipénztárba az éves árbevétel 1,2 százaléka helyett 2 százalékot lehetne betenni - mondta Szatmáry Kristóf.

    A napi standolási kötelezettség ellen a kereskedõk és a vendéglátósok azért tiltakoznak, mert szerintük az új rendelkezés jelentõs adminisztrációs terhet, és ennek következtében többletköltséget ró a vállalkozókra. 2004-ben már volt egy hasonló rendelkezés, de az akkor másfél hónap alatt megbukott.

    2009. február 1-jétõl a vendéglátóipari üzletek készletforgalmi nyilvántartást kötelesek vezetni az általuk készletezett és forgalmazott zárjeggyel ellátott alkoholtermékekrõl. Ebbe a körbe tartozik például a vodka, a whisky, a pálinka és más röviditalok. A nyilvántartási kötelezettséget elõíró jogszabály nem vonatkozik a sörre, a borra, a pezsgõre és a köztes alkoholtermékekre.

MTI

***

VAGYONGYARAPODÁS ÉS ADÓELLENÕRZÉS - Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? Kézikönyv adózóknak. Ára: 9.900,-Ft + 155,-Ft postaköltség. Szerzõ: dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ. Terjedelem 132. oldal, iratmintákkal, esetgyûjteménnyel. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. Megrendelés: info@adonet.hu www.vagyongyarapodas.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra