Operatív lízing

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

RÉSZLET A LÍZING KÉZIKÖNYVBÕL: A gyakorlatban – jogszabályi rendelkezés hiányában – akkor valósul meg operatív lízing, ha a szerzõdés egyáltalán nem ad lehetõséget a lízingbe vevõnek arra, hogy a használati idõszak végén megszerezze a lízingelt dolog tulajdonjogát.

LÍZING KÉZIKÖNYV - Szerzõ: Junkertné Szûcs Zsuzsanna. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 144. oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Kft. Ára: 4.990,- Ft + postaköltség. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. Megrendelhetõ: info@onadozo.hu - www.kezikonyvek.hu

***

A futamidõ végén a lízingbe vevõ köteles a lízingelt eszközt a lízingbe adónak visszaszolgáltatni.  A továbbiakban a lízingbe adó dönt arról, hogy ismételten lízingbe adja-e a dolgot másodkézi lízing útján, vagy értékesíti a korábban lízingbe adott, elhasználódott dolgot. Éppen ezért a mûködési lízingszerzõdést részamortizációs szerzõdésnek is nevezik – ellentétben a finanszírozási lízingel, mely teljes amortizációs szerzõdés – mivel a lízing tárgya nem amortizálódik el teljesen az elsõ szerzõdés futamideje alatt. Erre tekintettel a beszerzési költséget a lízingdíj nem is szokta fedezni teljesen, tehát a lízingbe adónak csak többszöri bérbeadás eredményez hasznot. A lízingbe vevõnek pedig azért elõnyös ez a konstrukció, mert a bérleti idõ általában rövid, így a termelõ eszközét idõrõl-idõre modernebbre cserélheti.  

/Részlet a Lízing Kézikönyvbõl/

***

ÖNADÓZÓ KÉZIKÖNYVEK:
-Könyvelõk kézikönyve
-Vagyongyarapodás és adóellenõrzés
www.kezikonyvek.hu
Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra