Pazarul és pazarlón mûködik az önkormányzatiság

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Egyszerre alulfinanszírozott és pazarló a magyar önkormányzatiság, ezért karakteres kormányzati szándék a rendszer megújítása.

Pazarul és pazarlón mûködik az önkormányzatiság

Egyszerre alulfinanszírozott és pazarló a magyar önkormányzatiság, ezért karakteres kormányzati szándék a rendszer megújítása.

Ezt Benkõ István, az  Önkormányzati Minisztérium sajtófõnöke mondta kérdésünkre. Azt egzakt számmal nem tudta, mert nem lehet megmondani, egy-egy állampolgárnak mennyibe kerülnek évente a helyi közszolgáltatások. Enélkül nehéz meghatározni, melyik faluban van szükség polgármesteri hivatalra, és hol célszerûbb a körjegyzõség.

Nagy-Britanniában Kaposvárnak nem lenne önkormányzata. A megyeszékhely Siófok, Barcs és Nagyatád lakosságával is csak éppen hogy elérné a
szigetország 118 ezer lélekszámú önkormányzati átlagát.
A somogyi közigazgatás háttér-információkkal segítõ ismerõje úgy véli: az egykori járások legfeljebb száz tanácsi hivatala hatékonyabban tudott teljesíteni, mint a maiak. Ez azonban mumus, a tanácsok ugyanis ügyesen eltüntették a kis falvak apanázsát.

http://www.sonline.hu/cikk/208163

___________________________________

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÉZIKÖNYVE 2009

Impozáns tartalom, friss szemlélet, 77 adótipp, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 9.900,-Ft +  postaköltség. Terjedelem 352 oldal (könyv)  Tartalomjegyzék Önadózó régi és új elõfizetõknek 20% kedvezmény!  Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010 - Megrendelés: info@adonet.hu 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra