Pénzügyi Osztályok figyelmébe

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Önadózó hamarosan megjelenõ júliusi számában megjelenõ két írásra külön is szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Részletesen leírjuk, hogy az új szabályok alapján hogyan kell benyújtani inkasszót, és hogyan változtak a követelések peresítésének szabályai a fizetési meghagyásos eljárás új rendje kapcsán. Keresse az Önadózó júliusi számát – vagy legyen elõfizetõ!

Hogyan mûködik az inkasszó új rendszere?

2009. november 1. óta, egy jogerõs és végrehajtható, 2009. október 31-ét követõen lejárt teljesítési határidejû határozattal megállapított pénzkövetelés behajtása iránt a jogosult már közvetlenül már nem kezdeményezhet inkasszót az adós számlakezelõ bankjánál. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) módosításával a lehetõ leggyorsabb és legköltség-takarékosabb tartozásbehajtási mód szûnt meg. Mi van helyette? Az írás az Önadózó újság hamarosan megjelenõ júliusi számában olvasható.

A fizetési meghagyásos eljárás új rendje

A szerzõdésen alapuló, polgári jogi követelések „peresítésének” szabályai lényegesen megváltoztak: a fizetési meghagyások az eddigi bírósági hatáskörbõl közjegyzõi hatáskörbe kerültek. Az alábbi írásban támpontot szeretnénk adni mindazoknak – ügyvédeknek, gazdálkodó szervezeteknek, magánszemélyeknek - akik a 2010. június 1-én hatályba lépett új fizetési meghagyásos eljárás alapján fizetési meghagyás kibocsátása iránt kérelmet nyújtanak be vagy jogerõs fizetési meghagyás alapján végrehajtást kezdeményeznek. Az írás az Önadózó újság hamarosan megjelenõ júliusi számában olvasható.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra