Regisztrációs számmal nem rendelkezõ õstermelõ

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Regisztrációs számmal nem rendelkezõ õstermelõ érvényesítheti-e az õstermelõi kedvezményt?

Õstermelõi kedvezményt csak és kizárólag regisztrációs számmal rendelkezõ õstermelõ érvényesíthet. A regisztrációs számot a személyi jövedelemadó bevalláson fel kell tüntetni.

Forrás: www.apeh.hu

APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága

***

EGYSZERES KÖNYVVITEL A GYAKORLATBAN

Útmutató és példatár  egyéni vállalkozók,  mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez

Aki még nem ismeri – e könyvbõl megtanulhatja, aki már ismeri, e könyv alapján könnyen, gond nélkül és hibátlanul végezheti az egyéni vállalkozók, õstermelõk és társadalmi szervezetek könyvelését.  A könyv a gyakorlati életbõl vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági esemény pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyvelésére.

A könyv teljesen az alapoknál kezdi a könyvviteli feladatok bemutatását, így külön fejezetben foglalkozik a hagyományos, kézzel vezetett könyvelés technikájával is. A számítógéppel végzett könyvvitel is önálló fejezet a könyvben, amelyet jobban meg lehet érteni, ha ismert elõttünk a kézi megoldás is. 

Összefoglalóan bemutatjuk a társadalmi szervezetek egyszerûsített mérleg és eredmény-levezetés megállapításának szabályait, továbbá az egyéni vállalkozókon túl speciálisan a  mezõgazdasági õstermelõk jogállását, adózási, járulékfizetési és könyvvezetési lehetõségeit.

A könyv Függelékben tartalmazza a pénztárkönyvi és a naplófõkönyvi könyvelés mintáját, és egy egyszeres könyvviteli programot tartalmazó CD-t.

Ajánljuk e könyvet magánkönyvelõknek, könyvelõirodáknak – de a feladat iránt érdeklõdõ vállalkozóknak, õstermelõknek, társadalmi szervezeteknek egyaránt.

A könyv szerzõje Regõs Gábor a mai napig gyakorló könyvelõ és adótanácsadó,  a  Könyvelõirodák Országos Szövetségének elnöke, 1979 óta foglalkozik könyvviteli programszervezéssel. Cége, a Contorg Kft. 1990-ben alakult, abból a célból, hogy könyvelõirodáknak jó minõségû könyvelõprogramokat készítsen. 

A könyv ára: 9.900,-Ft + postaköltség. Önadózó elõfizetõknek 20% elõfizetõi kedvezménnyel.

Megjelenik 2009 április elsõ hetében.

Ajánlja ismerõsének!

Elõrendelés: info@adonet.hu

ADÓNET.HU Zrt.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra