Rekordszámú ingatlant árverezhet idén a NAV

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Jelentõsen, csaknem harmadával nõtt tavaly az adóhatóság által indított elektronikus ingatlanárverések száma, de az idei év is rekordszámú eljárást hozhat - olvasható a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Rekordszámú ingatlant árverezhet idén a NAV

A napilap szerint tavaly 1800 ilyen árverés volt, az idei elsõ negyedévben pedig 483 hasonló ügyleten van túl a hatóság. Az arányok alapján ez az év is rekordszámú eljárást hozhat - állítja a cikk.

A Napi Gazdaság beszámolt arról is, hogy az elektronikus ingatlanárverésekben érintett adósok 70-80 százaléka természetes személy, az ingatlantípusok között lakóingatlanok, szántók, legelõk, raktárak és garázsok egyaránt találhatók.

Az árverések kétharmada sikertelenül végzõdik, egyebek mellett azért, mert az ingatlanokat a becsérték felénél kevesebbért nem lehet eladni. Elõfordul olyan is, igaz kis százalékban, hogy az adós kifizeti a tartozását - áll a cikkben.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra