Start kártya változások

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Változott a START-kártyával foglalkoztatott után fizetendõ közterhek mértéke

_______________________________________

ÖNADÓZÓVAL - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre szeptembertõl decemberig: 5.040,-Ft.   Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_______________________________________

Start kártya változások

2009. július 1-jétõl az egyes adótörvények és azzal összefüggõ egyéb törvények módosításáról szóló 2009. évi XXXV. törvény 37. §-a módosította a pályakezdõ fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követõen munkát keresõk foglalkoztatásának elõsegítésérõl, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvény 4/A. §-a (1) bekezdésének b) pontját, az 5. §-a (1) bekezdésének b) pontját, valamint a 7. §-a (1) bekezdésének b) pontját.

A módosított szabályok szerint a START, illetve a START PLUSZ kártyával rendelkezõ személy foglalkoztatása után a munkaadót a tételes egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói járulék és a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a foglalkoztatás elsõ évében a bruttó munkabér tíz százalékának, második évében húsz százalékának megfelelõ fizetési kötelezettség terheli.

Az érvényes START EXTRA kártyával rendelkezõ személy foglalkoztatása esetén a munkaadót a következõk szerint illeti meg járulékkedvezmény:

    a) A munkaadót a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alóli mentesség illeti meg.

    b) Az a) pontban foglaltakon túlmenõen a foglalkoztatás elsõ évében a munkaadó mentesül munkaadói járulék, valamint társadalombiztosítási járulék megfizetése alól. A munkaadót a START EXTRA kártya tulajdonosa foglalkoztatásának második évében munkaadói járulék, valamint társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a bruttó munkabér tíz százalékának megfelelõ járulékfizetési kötelezettség terheli.

Ha az érvényes START EXTRA kártyával rendelkezõ rendelkezésre állási támogatásra jogosult álláskeresõ személy lakóhelye gazdasági, infrastrukturális, társadalmi, szociális, foglalkoztatási szempontból legkedvezõtlenebb helyzetû kistérségben vagy településen van - a jogszabályban meghatározott egyéb feltételek fennállása esetén - a munkaadó továbbra is változatlan formában jogosult a kedvezmények igénybevételére.

A kedvezmény a munkaadót a START EXTRA kártya érvényességi idejének lejártától függetlenül illeti meg.

Az említett rendelkezéseket a törvény hatálybalépésének napját megelõzõen kiváltott START, START PLUSZ vagy START EXTRA kártyával rendelkezõ személy foglalkoztatása esetén is alkalmazni kell a foglalkoztatásnak a törvény hatálybalépését követõ idõtartamára.

Forrás: www.apeh.hu

***

EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÉZIKÖNYVE 2009

Adótippek, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 4.900,-Ft +  postaköltség. Terjedelem 352 oldal (könyv)  Tartalomjegyzék Önadózó régi és új elõfizetõknek 20% kedvezmény!  Megvásárolható:  Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010 - Megrendelés: info@adonet.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra