Százezreket dobnak ki a cégvezetõk az ablakon

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az eNyelviskola.hu, akkreditált magyarországi online nyelviskola õszi felmérése szerint 10-bõl 7 hazai kis- és középvállalat – tudtán kívül – évente több tíz- és százezer forinttal károsítja meg önmagát...

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2008-ra még 11.756,-Ft. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

***

Hihetetlenül hangzik, de ezeknél a cégeknél az illetékes vezetõnek fogalmuk sem volt arról, hogy nem használnak ki egy törvényadta jogot – a szakképzési hozzájárulás felhasználásának lehetõségét – mellyel legálisan akár százezrekkel is csökkenthetnék befizetendõ adójukat.
Ismert, hogy a cégeknek, alkalmazottaik bruttó bére után – többek között – szakképzési hozzájárulást kell fizetniük, ami a bruttó bér 1,5 százaléka. Mikro- és kisvállalkozások esetén ennek 60%-át, közép- és nagyvállalatok esetében pedig egyharmadát a cégek nem kötelesek befizetni az államnak, hanem azt akár alkalmazottaik nyelvi képzésére is fordíthatják, amennyiben a választott képzési intézet rendelkezik ennek megfelelõ állami akkreditációval. Gyorsan belátható, hogy sokkal jobban megéri saját munkatársaink nyelvtudását fejleszteni, mint feleslegesen befizetni ezt az összeget az államkasszába.

Az említett online nyelviskolában – a magyarországi internetes nyelvoktató szolgáltatók között egyedüliként – a cégek élhetnek ezzel a lehetõséggel, azaz akár teljesen ingyen oktathatják angol nyelvre munkatársaikat. A weblapon bárki könnyen kiderítheti, hogy a cégénél mekkora összeget tud megtakarítani ezzel a lehetõséggel, mindehhez csupán egy néhány pontból álló adatlapot (http://www.enyelviskola.hu/ado) kell kitölteni.

De azoknak a cégeknek sem kell bánkódniuk, akik esetleg már felhasználták idei szakképzési hozzájárulási keretüket, vagy erre egyáltalán nincs is módjuk. Az online eNyelviskola vállalati nyelvoktatási árai ugyanis a hagyományos nyelviskolák árainál lényegesen kedvezõbbek. A hagyományos nyelviskolákban, az egyéni céges oktatás egy fõre esõ átlagos képzési költsége (45 perc): 4.767 Ft, míg a csoportos oktatásé: 1.583 Ft. Ezzel szemben az eNyelviskolában (ahol csak egyéni tanulás van) a Prémium Extra Plusz csomag egy fõre esõ képzési költsége (45 perc - írásbeli és szóbeli képzés, tanári közremûködéssel) 1.567 Ft.

Hogyan lehetséges ekkora különbség? Miért tud az eNyelviskola ennyivel kedvezõbb árakat biztosítani? Ennek több oka is van, ezek közül a legjelentõsebb, hogy az eNyelviskolában a tanári részvétellel töltött oktatási idõ lényegesen kevesebb a hagyományos nyelvoktatásénál, számos feladatot ugyanis az online program is el tud végezni. A megtakarított költségeket az oktató cég érvényesíteni tudja az áraiban, így lehetséges, hogy a cégek, minden eddiginél alacsonyabb költséggel tudják munkatársaik nyelvi képzését biztosítani!

Az iskola új multimédiás képzése olyan interaktív, egyénre szabott nyelvtanulást biztosít, amely a céges nyelvoktatás jellegzetes problémáinak megoldására lett kifejlesztve. A cégek HR-esei az eNyelviskolában elfelejthetik a hagyományos nyelviskolákra jellemzõ csoport-, hely- és idõpontszervezési problémákat, valamint a feleslegesen bonyolult adminisztrációt. Itt a tanfolyamkövetés is nagyságrendekkel egyszerûbb, az online leckekönyveknek és haladási naplóknak köszönhetõen. Az eNyelviskola program minõségi változást jelent a magyarországi internetes nyelvoktatásban, Magyarország elsõként akkreditált online nyelvoktatási programja nemcsak érdekessé és élvezetessé teszi a nyelvtanulást, hanem hatékonnyá is.

Az eNyelviskola különlegessége, hogy nagy hangsúlyt fektet a beszédkészség fejlesztésére. A tanárral az interneten keresztül társaloghatunk (VOIP technika) a kiválasztott idõpontokban, sõt az elõre megbeszélt idõponton kívül folyamatos tanári ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll. A tanulásban a legújabb és leghatékonyabb multimédiás eszközöket vehetjük igénybe: egyszerû hangfelvétel és hanglejátszás (Voice Recorder/Player), változatos videóleckék, így a módszerrel tökéletesíthetjük a hallás utáni szövegértést is. A Kiejtés csiszolása is gyerekjáték az eNyelviskola hangrögzítõ alkalmazásának segítségével, hiszen a tanár ezt le is ellenõrzi, és ha kell helyesen felmondja és elküldi a hanganyagokat.

Az eNyelviskola nyújtotta idõbeli és helybéli rugalmasság különösen az elfoglalt emberek számára jelent különleges elõnyöket. A program segítségével - melyet a www.enyelviskola.hu weboldalon lehet elérni - bárhol és bármikor lehet tanulni: otthon, a munkahelyen, vagy akár külföldön is, hétvégén, vagy csak öt perc erejéig hétköznap esténként. Mindenki maga döntheti el, hogy mikor, hol és mennyi idõt szán nyelvtudása fejlesztésére.

Ha cégének jót akar, nincs min gondolkoznia! Néhány kattintásra áll attól, hogy több tíz-vagy százezer forintot spóroljon meg cége számára és közben munkatársainak a minõségi nyelvképzése is megoldódik.

Bõvebb információ:

http://www.enyelviskola.hu/ado

***

VAGYONGYARAPODÁS ÉS ADÓELLENÕRZÉS - Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? Kézikönyv adózóknak. Ára: 9.900,- Ft + 155,-Ft postaköltség. Szerzõ: dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 132. oldal, iratmintákkal, esetgyûjteménnyel. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. www.kezikonyvek.hu M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra