Szellemi szabadfoglalkozásuak kézikönyve 2009

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Magánszemélyeknek és kifizetõknek is ajánljuk. Kiadványunk része az a számítógépes program (Excel) amellyel mind a szellemi szabadfoglalkozású magánszemélyek, mind pedig a kifizetõk írásba foglalhatják és elszámolhatják a megbízási szerzõdést, annak lényeges feltételeit, pontosan kiszámíthatják a megbízáshoz kapcsolódó adók és járulékok pontos összegét, és mindezt kinyomtatva könyvelési bizonylatként használhatják saját nyilvántartásukban. Ez a segédprogram elvégez tehát minden olyan adminisztrációt, amely a könyvelésnek kell. A kiadvány iratmintákat is tartalmaz, megbízási szerzõdést, teljesítés-igazolást, adóelõleg-nyilatkozatot és kiküldetési rendelvény nyomtatványt Excelben.

Szellemi szabadfoglalkozásuak kézikönyve 2009

A kézikönyvünkbõl (e-könyv) választhat kaphat arra, hogy kell a tevékenységet megkezdeni, melyek az indulásnál eldöntendõ adózási kérdések. Aztán kitárgyaljuk, hogyan kell számlázni, melyek ennek pontos szabályai. A költségelszámolással két fejezetben is foglalkozunk - majdhogynem ez a legfontosabb kérdés, hiszen arról szól, hogyan lehet kevesebb adót fizetni, és hogyan maradjon több pénz nálunk. A gépkocsi-használati költségek elszámolása nagyon kritikus a cégautó adó fizetési kötelezettség miatt - de leírjuk a módját annak, hogyan számolhatja el úgy a gépkocsi-használati költségeit és még többet is - hogy cégautó adót se kelljen fizetnie. Röviden összefoglaljuk, mit kell tudni az adókról és a járulékokról - majd részletesen leírjuk egy konkrét megbízás elszámolásának technikáját, amelyet egyaránt alkalmazhatnak a szellemi szabadfoglalkozású magánszemélyek és kifizetõik is. Röviden áttekintjük a bevallási szabályokat. Aki ilyen tevékenységet végez, annak meg kell ismerkednie az alapvetõ könyvelési szabályokkal is - ettõl azonban nem kell megijedni, lehetséges, hogy nem is kell könyvelést vezetnie.

Kiadványunk része az a számítógépes program (Excel) amellyel mind a szellemi szabadfoglalkozású magánszemélyek, mind pedig a kifizetõk írásba foglalhatják és elszámolhatják a megbízási szerzõdést, annak lényeges feltételeit, kiszámíthatják a megbízáshoz kapcsolódó fizetendõ adók és járulékok pontos összegét a hatályos adó- és járulékszabályok szerint, és mindezt kinyomtatva könyvelési bizonylatként is használhatják saját nyilvántartásukban. Ez a segédprogram elvégez tehát minden olyan adminisztrációt, amely a könyvelésnek kell.

A kiadvány részeként letölthetõ egy kiküldetési rendelvény nyomtatvány minta Excelben - amely elvégzi a gépkocsi-használattal kapcsolatos költségek számítását, és egyben könyvelési bizonylatként is szolgál.

A kiadvány letölthetõ word dokumentumként tartalmaz egy megbízási szerzõdés és egy teljesítés-igazolás mintát.

Szellemi szabadfoglalkozásúak kézikönyve 2009 - programmal, iratmintákkal
Szerzõ: dr.Szabó Tibor, Pulay Lászlóné
Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. 2009
Formátum: e-book
Terjedelem: 78 oldal
Ára: 5.000,-Ft - bevezetõ áron

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra