Szõlõ és gyümölcs ültetvények gázolaj támogatása

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A szõlõ- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegû - azaz a de minimis - támogatási kérelmet május 31-ig lehet benyújtani az illetékes megyei Kormányhivatal Földmûvelésügyi Igazgatóságához.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának imegküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre ingyenesen megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Szõlõ és gyümölcs ültetvények gázolaj támogatása

A mezõgazdasági ágazatban jövedékiadó-visszatérítés szempontjából figyelembe vehetõ gázolaj mennyiség felsõ határa valamennyi mûvelési ágban azonos. Így a szõlõ- és gyümölcs mûvelési ágban a felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés mértéke évente 200 liter/hektárról 97 liter/hektárra csökkent.

Az érintett termelõi kör kompenzálására született meg a szõlõ- és gyümölcsös ültetvényekben felhasznált gázolajhoz nyújtott csekély összegû támogatásáról szóló rendelet, amelynek értelmében a támogatás mértéke a szõlõ- és gyümölcsös ültetvényterületen ténylegesen felhasznált, a 97 liter/hektár mennyiségen felüli, számlával igazolt gázolaj mennyisége, de legfeljebb 100 liter/hektár/év mennyisége után literenként 70 forint.

A támogatást az a mezõgazdasági termelõ igényelheti, aki többek között legalább 0,5 hektár területû ültetvényen szõlõ- vagy gyümölcstermesztést folytat; a gázolaj vásárlásáról vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás igénybevételérõl saját névre szóló számlával rendelkezik; továbbá nyilatkozik a már megkapott valamennyi, a mezõgazdasági "de minimis" rendelet hatálya alá tartozó csekély összegû támogatás összegérõl; emellett nyilatkozik arról is, hogy a támogatási kérelem benyújtásának idõpontjában nem rendelkezik lejárt esedékességû adótartozással vagy adók módjára behajtható köztartozással.

A támogatást évente egyszer, a tárgyévet követõ évben, legkésõbb a tárgyévet követõ év május 31-ig kérelmezhetõ. A kérelmet postai úton vagy személyesen lehet benyújtani a mezõgazdasági termelõ lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes megyei Kormányhivatal Földmûvelésügyi Igazgatóságához.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra