Tájékoztató a folyószámla-kivonatokról

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal az egyéni vállalkozó és magánszemélyek részére 2007. július-augusztus hónapban, míg a gazdálkodó szervezetek részére 2007. október 1-31. közötti idõszakban postázza a folyószámla kivonatokat és a 2006. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítéseket.

Az Art. 43. § (8) bekezdésében elõirtak  szerint az adóhatóságnak évente egyszer értesítenie kell azokat az adózókat, akiknek az elõzõ naptári évre késedelmi pótlékot kell fizetni, és vagy akiknek a folyószámláján tartozás, vagy túlfizetéses egyenleg mutatkozik.
Ennek értelmében, ebben az évben azok az adózók kapnak értesítést

    *  akiknek 2006. évre vonatkozóan késedelmi pótlékot kell fizetni;
    *  akiknek nem kell 2006. évre késedelmi pótlékot fizetni, de a folyószámláján 2006. december 31-én volt (akár tartozásos, akár túlfizetéses) egyenleget mutató adónem;
    *  illetve azok is kapnak értesítést, akiknek 2006. december 31-én a folyószámlájuk rendezett volt, és pótlékot sem kell fizetniük, de az illetékintegráció kapcsán, az adófolyószámláján 2007. január 1-vel megnyitottunk illetékadónemet.

Természetesen nem minden nyilvántartott folyószámláról készül folyószámla kivonat, tehát nem minden adózó fog kapni értesítést.

Ezúton is kérjük a Tisztelt Adózókat, hogy figyelmesen olvassák el a kiküldött borítékban található TÁJÉKOZTATÓ levelet, mert számos olyan hasznos információt tartalmaz, amivel ügyük intézését egyszerûsíthetik, vagy az ügyintézési határidõt jelentõsen lerövidíthetik.

Az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága illetékességi körébe tartozó (a fõvárosi és Pest megyei lakóhelyû, vagy székhelyû) adózók a kivonatokkal kapcsolatos észrevételeik bejelentéséhez a részükre külön kihelyezett errõl szóló tájékoztató ad felvilágosítást.

Segítõ együttmûködésüket elõre is köszöni az

Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal
    
Forrás: www.apeh.hu / Sajtó /Tájékoztatók
2007.07.06.

Önadózó

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra