Új pályázatok indulnak kkv-knak

Forrás: MTI

Az októberben induló mikro- és kisvállalkozások innovációs képességét erősítő pályázaton azok a cégek vehetnek részt, amelyeknél a dolgozók létszáma 3-49 között mozog, az ebbe a körbe tartozó cégek 20-50 millió forintot igényelhet. A november közepén megnyíló fókuszterületi pályázaton a 300 millió forintos árbevétellel rendelkező cégek vehetnek részt, amelyeknél a foglalkoztatottak létszáma 12 és 249 között mozog. A cégek 300-800 millió forintra pályázhatnak, három év alatt az új terméknek bevételt kell termelnie, és szabadalmi védettséget is kell szerezniük.

Az idén és jövőre 181 milliárd forint áll rendelkezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Pluszban a kis- és középvállalkozások innovációjának támogatására - mondta szerdán budapesti sajtótájékoztatóján a kulturális és innovációs miniszter.

Hankó Balázs kiemelte, hogy az elmúlt évek legnagyobb kis- és középvállalkozási innovációs programja két részből áll: egy 106,88 milliárd forintos fókuszterületi pályázatból, amelynek célja, hogy a kkv-k exportképes terméket hozzanak létre és azzal lépjenek ki a nemzetközi piacra, a másikban pedig 75 milliárd forintot biztosítanak a mikro- és kisvállalkozásoknak innovációs folyamataik erősítésére.

A fókuszterületi pályázaton a 300 millió forintos árbevétellel rendelkező cégek vehetnek részt, amelyeknél a foglalkoztatottak létszáma 12 és 249 között mozog. A cégek 300-800 millió forintra pályázhatnak, három év alatt az új terméknek bevételt kell termelnie, és szabadalmi védettséget is kell szerezniük.

Az exportképes termék előállítását célzó pályázatra - amely november közepén nyílik meg - azért van szükség, mert Európa "versenyképességi kátyúban" van. Példaként említette, hogy a világ legkiválóbb 50 technológiai vállalata közül csak 4 van az Európai Unióban.

Az októberben induló mikro- és kisvállalkozások innovációs képességét erősítő pályázaton azok a cégek vehetnek részt, amelyeknél a dolgozók létszáma 3-49 között mozog, az ebbe a körbe tartozó cégek 20-50 millió forintot igényelhet.

Jelenleg minden harmadik magyar kisvállalkozás innovál, cél, hogy 2030-ra már minden második tegye ezt, az innováló kkv-kban ugyanis 31 százalékkal többet keresnek a dolgozók.

A miniszter úgy vélte, a most bejelentett pályázat hatására 2030-ra az innováló vállalkozások száma kétezerrel fog nőni, eléri a nyolcezret.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) országjáráson ismerteti a pályázati lehetőséget - mondta Hankó Balázs, aki egyúttal jelezte a pályázatok részletei a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján és a palyazat.gov.hu oldalon lesznek elérhetőek.

Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára közölte, a programok európai uniós refinanszírozással valósulnak meg. Hozzátette, ahhoz, hogy sikeres magyar gazdaság legyen, erős kkv-kra van szükség, ehhez járulnak hozzá a most bejelentett programok is.

***

Kft kézikönyv (2024)

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is. Megrendelés és további infó: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra